Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-29-2016, 06:09 PM   #1
Senior Member
 
OswegoLion's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port St. Lucie
Posts: 327
Slides and power?

Quick question. I'm parking my 5th wheel in my daughter's driveway for a few days. Can I open the 3 slides without the use of the 50 or 30 amp power? How if I can? What can I use without power? Hope you can help. Thanks again to all of you who have been kind enough to help. I'm learning 1 thing at a time as I go go thru the RV experience. Love it!,!,
__________________

OswegoLion is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 06:35 PM   #2
Site Team
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 19,603
Your slides operate on 12v DC battery power, not on 50 or 30 amp AC power.
__________________

__________________
Dan-Retired California Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 SCREW XTR 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH
bikendan is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 06:43 PM   #3
Senior Member
 
OswegoLion's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port St. Lucie
Posts: 327
So I can open slides and use a set of lights or 2.
OswegoLion is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 06:47 PM   #4
Site Team
 
dcheatwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4,124
Yes, considering the battery is charged and you do not kill it using lights. You'll need battery power to close the slides when you leave. You can plug into a regular house outlet and use lights and small current items. Plus it'll charge the battery.
__________________
2018 Forester 3011 DS

dcheatwood is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 07:00 PM   #5
Senior Member
 
OswegoLion's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port St. Lucie
Posts: 327
What do I need to plug into a regular house outlet? Right now I have 50 amp and an adapter to 30 amp.
OswegoLion is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 07:08 PM   #6
Senior Member
 
crunchman12001's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Chagrin Falls, Ohio
Posts: 3,225
X3 on the 12V for the slides. You will need one of these adapters for 50amp to 15amp to plug into the house plug. (Different adapter for 30amp,,you were not clear)
Make sure the outlet is NOT a GFI outlet. Also, DO NOT PLUG INTO A DRYER OR COMPRESSOR OUTLET, you will fry everything electronic.
https://www.rvupgradestore.com/Power...-p/55-6713.htm
__________________
2017 Salem Villa Estate 395RET-
2011 Coachmen Freedom Express 295RLDS- Sold
2015 F-250 FX4
crunchman12001 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 07:24 PM   #7
Senior Member
 
OswegoLion's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port St. Lucie
Posts: 327
Crunchman I have a 50 amp cord and adapter to 30.
OswegoLion is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 07:38 PM   #8
Site Team
 
dcheatwood's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4,124
You can get a 50-15, or 50-30 and 30-15.
I have never used the company in thie ad below. Just using their picture so you know what to look for.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1461976721270.jpg
Views:	71
Size:	54.4 KB
ID:	106466  
__________________
2018 Forester 3011 DS

dcheatwood is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 08:20 PM   #9
Senior Member
 
crunchman12001's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Chagrin Falls, Ohio
Posts: 3,225
Quote:
Originally Posted by OswegoLion View Post
Crunchman I have a 50 amp cord and adapter to 30.
Ok, no problem, click on the link I provided and buy a 50amp female to 15amp male to plug into house plug. Read my warnings about what not to plug into.
__________________
2017 Salem Villa Estate 395RET-
2011 Coachmen Freedom Express 295RLDS- Sold
2015 F-250 FX4
crunchman12001 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2016, 08:31 PM   #10
Senior Member
 
OswegoLion's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Port St. Lucie
Posts: 327
Thanks. I will do that.
OswegoLion is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 06:24 AM   #11
Senior Member
 
bubbles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,250
Quote:
Originally Posted by OswegoLion View Post
Thanks. I will do that.
You'll still need the adapter but due to the size of the 50 amp cable it is ok to run a standard heavy gage extension cable (cord) from the house to the camper. Of course, you probably had already planned to do that.
__________________

bubbles is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power, slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:19 AM.


×