Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2011, 08:30 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
8285ws TV antenna reception

Iím having a problem getting the TV to work off the antenna, otherwise it works fine. I have a 2011 Rockwood 8285ws and canít get the TV to work off the antenna. I was in an area on the weekend where there should have been a strong signal. I turned the TV on and changed the input to antenna. Do I need the stereo on also and if so what input should it be set to? Anything else I can check?
I thought I would ask here before contacting the dealer.
Thanks
__________________

__________________
grampscamper is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 08:35 AM   #2
Moderator Emeritus
 
MtnGuy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Shenandoah Valley
Posts: 9,274
1st of all, make sure the booster button is pushed in, and the little green light is on beside that.

Since the Winegard antennae is directional, you may have to do several channel searches in different directions with the antennae. I do a search every 120į, and that seems to work well.
__________________

__________________

Chap , DW Joy, and Fur Baby Sango
2017 F350 Lariat CCSB, SRW, 4x4, 6.7 PS
2017 Grand Design Reflection 337RLS
MtnGuy is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 08:38 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by mtnguy View Post
1st of all, make sure the booster button is pushed in, and the little green light is on beside that.

Since the Winegard antennae is directional, you may have to do several channel searches in different directions with the antennae. I do a search every 120į, and that seems to work well.
Booster was on and I did try turning the antenna. No luck. My antenna cable did hook on a tree at home before we left but I can't see any problems with the connection on the roof.
__________________
grampscamper is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 08:44 AM   #4
Moderator Emeritus
 
MtnGuy's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Shenandoah Valley
Posts: 9,274
Someone else will need to help you with the stereo part of the equation....totally unfamiliar with that.

Did you do an "search" at each of the antennae directions ??

If that doesn't work, and the stereo is set up correctly, you may need to check out the connections at the antennae and roof, since you previously hooked a branch.
__________________

Chap , DW Joy, and Fur Baby Sango
2017 F350 Lariat CCSB, SRW, 4x4, 6.7 PS
2017 Grand Design Reflection 337RLS
MtnGuy is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 09:06 AM   #5
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Were you able to tune and watch TV before you hooked the branch?
Have you changed the setup in any way?
Coax cable breaks are not always obvious.
Perhaps the computer board in the antenna amp (white box on the roof antenna) cracked.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 11:41 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by herk7769 View Post
Were you able to tune and watch TV before you hooked the branch?
Have you changed the setup in any way?
Coax cable breaks are not always obvious.
Perhaps the computer board in the antenna amp (white box on the roof antenna) cracked.
It did work before. The branch just hooked the coax cable and pulled it a little. Can't see any damage. This was our second outing so we're new to this. I'll try calling the dealer maybe I'm just missing something in the setup.
Thanks
__________________
grampscamper is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 12:13 PM   #7
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
If it worked before you snagged the branch, my money is on unseen damage.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 03:20 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by herk7769 View Post
If it worked before you snagged the branch, my money is on unseen damage.
Yes. It may be. It looks O.K. but I may be damaged inside the coax. It's in storage now so it will have to wait until my next outing.
Thanks
__________________
grampscamper is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 03:31 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 27
Just spoke to the dealer. He said likely the cable is damaged where it goes into the roof. He said there is a connection there and it likely pulled apart. I'll check it when I pick it up the end of next week.
__________________

__________________
grampscamper is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
antenna

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:27 PM.