Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2014, 03:06 PM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cold Spring, KY
Posts: 66
Slide fuse keeps blowing

I have a 2109S a 2013 model that keeps blowing the 30 amp fuse connected to the slide. It seems to happen when the slide is put out. Anybody have any thoughts on the reason?
__________________

__________________
Tom & Terri
2012 GMC Yukon
2013 Roockwood Mini Lite
Tomgky is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2014, 03:31 PM   #2
Ret E-9 Anchor-clanker
 
donanddona's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Genoa, ILL
Posts: 1,424
Happened with our all most every time. I installed while at the lake, three "Fuse Release's" 1-front slide, 1-rear slide, and 1-front pads. Now they just reset (2 second delay).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0725141736a.jpg
Views:	110
Size:	294.6 KB
ID:	62112  
__________________

__________________
Don & Dona W/yorkies Gizmo, Master Chief, & Tali
2011 Flagstaff 8528 BHSS 2015 Ford 6.7 XLT
2010 Full Timers & Still Going
donanddona is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2014, 03:42 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 342
I had a very similar problem it turned out to be the wire connection was loose causing the fuse to blow tightened up the wire connection problem solved. I usually look for wire connections or damaged wire when a fuse keeps blowing.
__________________
2003 Dodge Ram 2500 5.9 Diesel
2014 Rockwood 2608WS
Big Paul is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2014, 04:06 PM   #4
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: Cold Spring, KY
Posts: 66
Big Paul can you tell me where the loose wire was?
__________________
Tom & Terri
2012 GMC Yukon
2013 Roockwood Mini Lite
Tomgky is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2014, 04:13 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 342
The loose wire on mine was on the down stream side of the big fuse or circuit breaker.
__________________
2003 Dodge Ram 2500 5.9 Diesel
2014 Rockwood 2608WS
Big Paul is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2014, 04:17 PM   #6
B47
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Keller, Texas
Posts: 6,029
Quote:
Originally Posted by donanddona View Post
Happened with our all most every time. I installed while at the lake, three "Fuse Release's" 1-front slide, 1-rear slide, and 1-front pads. Now they just reset (2 second delay).
If a fuse keeps blowing its a sign that something in its circuit is defective such as a loose wire connection,corrosion, etc.. The fuse is just doing what it's supposed to do.

If you didn't determine the cause of the fuses always blowing and correct the problem,then you need to. Resettable fuses aren't the proper fix.
__________________

__________________
B47 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fuse, slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:17 PM.