Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2015, 11:14 AM   #1
Senior Member
 
grumpy0374's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,103
Magnadyne M4 GPS System Cutting out

My Lexi came with a Magnadyne M4 with the GPS system. Have found it to be quite accurate, but have run into a problem.
When using the gps, it will give directions, but after several minutes,if no new directions are given, it will cut off, the screen going back to the welcome screen. As I get closer to a new direction, the audio will come on to direct me, but the screen dosen't come back on unless I reboot the screen and re-enter the location needed from the history.
Any one else have this problem or know how to keep the system on?
Grumpy
__________________

__________________
grumpy0374 is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2015, 11:51 AM   #2
2012 Solera
 
Join Date: May 2012
Posts: 986
Very long thread on Magnadyne here:
Magnadyne M4-LCD questions
Your issue sounds like the "nav rebooting" issue discussed there. Solution was a firmware update from Magnadyne. Third try at firmware update by Magnadyne did solve that issue on my unit.
__________________

__________________
JLeising
2012 Solera "S"
Calif SF Bay Area
JLeising is online now   Reply With Quote
Old 05-17-2015, 12:06 PM   #3
Senior Member
 
grumpy0374's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,103
Thank you JL. Exactly my problem. Didn't know about prior events. Will contact Magnadyne tomorrow.
Grumpy
__________________
grumpy0374 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2015, 03:40 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Washoe Valley NV
Posts: 100
Just got back yesterday from our first trip of the year which was the first time for us to try the Magnadyne after we upgraded the software and it worked flawlessly. Last year we had the clock issue with the time changing and the gps would stop working and we would have to reset.
The folks at Magnadyne were very helpful and out very friendly.
__________________
2012 Lexington 265 GTS
clhjsh is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2015, 04:52 PM   #5
Senior Member
 
grumpy0374's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,103
Contacted Magnadyne today. Tech knew exactly what was wrong as the older threads pointed out. Their sending me the firmware to update my unit.
Thanks again for posting the link to the older posts about the fix.
Grumpy
__________________
grumpy0374 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2015, 06:55 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Eagle Wisconsin
Posts: 237
Quote:
Originally Posted by grumpy0374 View Post
Contacted Magnadyne today. Tech knew exactly what was wrong as the older threads pointed out. Their sending me the firmware to update my unit.

Thanks again for posting the link to the older posts about the fix.

Grumpy

Same issue on my unit. But radio was the latest and so was the firmware. Spoke with tech and saw that we were only getting 3 satellite signals and all yellow should see 12 or so and all green. He sent out a new antenna for my dealer to install cause megadyne was having issues with their supplier. Will see if that cures my problem next week
__________________

__________________
rekwiat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:43 PM.