Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2014, 12:25 PM   #1
Senior Member
 
The Wandering Irishman's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Bloomington, IL
Posts: 125
OBD II - DashCommand

We have a 2014 GeorgeTown 351DS which sits on the Ford F53 chassis. Due to the lack of information Ford gives us on the console about our MPGs, temps, etc., I've been looking at the various OBD II scan tools out there.

Does anyone have any experience with the product DashCommand with an RV? DashCommand runs on Windows, iOS, Android. I'm specifically looking at it for iOS so I can connect it to my iPad or iPhone for real-time engine information.

It looks like a fantastic product, the reviews are great, but I can't quite tell if it supports the F53. I have sent an email to their support team and will post their response when I get one.

I am considering a ScanGuage, but I do like the pretty graphs with the iOS apps. Any experience with these apps?

Thanks,

Tom
__________________

__________________
The Wandering Irishman

2014 Georgetown 351DS, 5 kids, 2 dogs, and an amazing wife!

The Wandering Irishman is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 10:19 PM   #2
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 54
I am pretty happy with my scan guage II. It is permanently mounted in my E450. It is simply to use and not a distraction while driving. I usually use the MPG readout to set my driving speed. It can also read and reset error codes.
__________________

__________________
lowreyfarris is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 12:49 AM   #3
Camper Less Camping
 
Cajun Po-Boy's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: NW
Posts: 3,642
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1404708442.467106.jpg
Views:	201
Size:	135.3 KB
ID:	57401Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1404708453.340242.jpg
Views:	247
Size:	224.8 KB
ID:	57402

I use the Torque Pro App paired via Bluetooth with an ELM dongle for my diesel TV...works great on my android phone, just a thought to look into if it'll work with your rig


Sent via Cajun Po-Boy's Tech Gear
__________________
2013 Sabre 32RCTS-6 (sold)
Family of 4 whose always on the GEAUX!
Cajun Po-Boy is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 08:29 AM   #4
Senior Member
 
Filthy Beast's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 627
I have Dash Command for my truck. The only real issue is that there are not sensors for all the things I would like to monitor so it is displayed as a calculation. Things like EGT, Turbo Boost and others. You can install sensors and uses a different sending unit to connect the sensors and sent the information to the program.
__________________
Goody Two Shoes and the Filthy Beast
2008 Chevy Silverado 2500HD
Duramax and Allison 6 speed
2012 Wildcat 282RKX

You can't make things idiot proof, you can only make them idiot resistant.
Filthy Beast is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 10:15 PM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Southern California
Posts: 49
X2 on the Scan Gauge 2. I have mine permanently mounted on my 14 GT351 and it gives you anything you could possibly want to know
__________________
ttincali is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 10:28 PM   #6
Member
 
nowait's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 96
Dashboss is for ios.
Check out the site at Dashboss.com. I use it in my silverado when towing.



Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

2008 Silverado EXtCab 6.0 Vortex Max
2010 Forest River Surveyor SV-294
Equalizer 1000 WD/SC hitch
Prodigy Brake Controller
nowait is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 10:30 PM   #7
Senior Member
 
Orion's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Texas
Posts: 172
I like the idea of using one of these but I would need a pass-thru since I use state farms in drive program...(a device monitors the vehicle via the port for insurance savings)


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
2017 Flagstaff FLT21DS
2011 Tundra Platinum, 5.7l, 2WD, Firestone bags...
Orion is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2014, 10:46 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Carolina
Posts: 1,254
ScanGauge II

Quote:
Originally Posted by lowreyfarris View Post
I am pretty happy with my scan guage II. It is permanently mounted in my E450. It is simply to use and not a distraction while driving. I usually use the MPG readout to set my driving speed. It can also read and reset error codes.
I also have a ScanGauge II on my E450. I got it primarily to display transmission temperature. I entered the codes given by the manufacturer but I can't get it to display transmission temperature or any other "extra" readings that they advertise as being available.

Do any of you get transmission temperature on your E450? If so, what codes did you enter?
__________________

__________________
RamblerGuy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:31 PM.