Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2014, 01:46 AM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 33
Still no power to the refrig

I Still cannot figure out why there is no power to the refrigerator in our 21vfb. I worked when we left Florida in July but by time we got to Cali. it quit. The light inside doesn't turn on and the automatic temp controller lights do not turn on I've checked all the breakers in the box below the unit the seem fine, the fuses are not blown. I checked the outlet that the refrigerator plugs into, it works fine. but there is no power to the unit or the temp control... Any thoughts?
__________________

__________________
skydiverchuck is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 05:32 AM   #2
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,236
have a look if there fuses burnt in the control at back of fridge

Dometic refrigerator blowing fuse!
__________________

__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is online now   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 07:15 AM   #3
Carknocker Family
 
Ida Ratherbe Camping's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Arkansas
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by fonzie View Post
have a look if there fuses burnt in the control at back of fridge

Dometic refrigerator blowing fuse!
X2
__________________
Nights camped 2015...20
Nights camped 2016...20
Nights camped 2017...24
2017 Ram 2500
2014 Salem 32BHDS
Ida Ratherbe Camping is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 07:42 AM   #4
Senior Member
 
RollingDownTheHighway's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Connecticut
Posts: 624
does it work on propane? if it does it could be the plug that fridge plugs into could be bad. I had the same issue with my PT Tracer, the fridge worked on propane only, no breakers popped, etc. They changed the plug it was plugged into, and boom, it worked on electric
__________________
2013 Prime Time Tracer 3200BHT
2016 Chevy 3500 CC, DRW (aka: bigbootyjudy)
Ribs in the smoker and Whiskey in hand
RollingDownTheHighway is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2014, 08:01 AM   #5
Site Team
 
KyDan's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Louisville, KY
Posts: 6,715
There are fuses on the control board.
On mine, I have to open/remove the outside hatch behind the fridge.
Then remove a cover over the control board.
Fuses are visible once you remove the cover over the board.
UNPLUG the AC plug before fiddling around back there as there is
120v AC in the neighborhood!
__________________
Peace!
Dan & Rita D
2004 5.3L Silverado 1500 ext. cab 2WD
1999 Suzuki Intruder Motorcycle
Blue Ox WD hitch, AirLift load levelers

Camping days 2010-53, 2011-47, 2012-41,
2013-41, 2014-31, 2015-40, 2016-44, 2017-63
KyDan is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2014, 12:27 AM   #6
Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 33
The fuses out back are not blown. It won't work on propane either it has to be a power problem somewhere because there is no power to the unit at all they lights on the automatic temp controller do not even turn on. I know the outlet out back that the unit plugs into is good because I plugged a device into it today and the outlet works. it's got to be a fuse someplace or the circuit breaker inside but they all appear to be functioning...
__________________
skydiverchuck is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2014, 02:54 PM   #7
Senior Member
 
BrianSF-GA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 129
Quote:
Originally Posted by skydiverchuck View Post
The fuses out back are not blown. It won't work on propane either it has to be a power problem somewhere because there is no power to the unit at all they lights on the automatic temp controller do not even turn on. I know the outlet out back that the unit plugs into is good because I plugged a device into it today and the outlet works. it's got to be a fuse someplace or the circuit breaker inside but they all appear to be functioning...
We have had the same problem ... two potential issues. First try to reset the "button" on the side of the thermofuse ... it is mounted on the flue stack. If this doesn't work try bypassing the thermalfuse. If it works, replace the thermalfuse.

We no longer run the fridge while traveling.
__________________
White 2016 Work & Play Ultra 25ULA, Cherry Wood, Pebble, Onboard Onan 5.5, Onboard Fuel Station, 50-Amp Service
Onyx Black 2015 Chevrolet Silverado 2500HD DCSB, 6.6 Duramax/Allison, LTZ/Z71 397bhp/765t
Shadow Black 2016 Ford Mustang GT Premium Convertible 435 bhp (Wife's Toy)
Merlot Sunglo 2011 Harley Davidson Street Glide FLHX, FM 107", PM Heathens 21"/17", Metzeler ME880's (200 Rear), 115rwhp/124rwt
BrianSF-GA is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 11:17 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 6
I can't find a fuse labeled for my water pump at all. There is an unlabeled fuse under the trailer 15amp between the tongue and the axels, it's inline. Check under yours for a mystery fuse. I've posted my problems and have got no responses. You'd think FR would occasionally have a tech look at some of these general questions. Called the factory about my initial shower problems and they acted like they could care less. Love my trailers set up but I'm thinking about five more camps before I find and fix all they crap not done right from the factory. Wait till you open up something to find a leak or trace a wire... Pretty sure I'm going to find some ones lunch in all that trash eventually
__________________
smokeater1161 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2014, 07:22 AM   #9
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by smokeater1161 View Post
I can't find a fuse labeled for my water pump at all. There is an unlabeled fuse under the trailer 15amp between the tongue and the axels, it's inline. Check under yours for a mystery fuse. I've posted my problems and have got no responses. You'd think FR would occasionally have a tech look at some of these general questions. Called the factory about my initial shower problems and they acted like they could care less. Love my trailers set up but I'm thinking about five more camps before I find and fix all they crap not done right from the factory. Wait till you open up something to find a leak or trace a wire... Pretty sure I'm going to find some ones lunch in all that trash eventually
Fuse for water pump is at water pump.

TURBS.
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2015, 04:37 PM   #10
Junior Member
 
MODMANIA's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 19
Have you guys got your fridges working? I had this happen to mine also and it ended up being a heat fuse (what I call it) it was 8.99 for 10 of them on ebay
__________________

__________________
MODMANIA is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:47 PM.