Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2014, 09:43 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
Air conditioner

Help, I turned on the AC and it doesn't appear to bd piping out any cool
Air. Do I need to do anything different? Turned the stat on cool, low with temp around 65.
__________________

__________________
jnbwest97 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 10:15 PM   #2
kpm
Senior Member
 
kpm's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 119
I just used mine at the campground a couple of days ago. I just put it on cool hi or something and auto. Set the desired temp to around 70 degrees and it worked well.
__________________

__________________
kpm is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2014, 10:49 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Florida
Posts: 206
Is it a new AC? We keep ours on Low Cool around 75 and it blows very cold air.
__________________
2014 Rockwood Roo 233S
2013 Toyota Tundra 5.8L V8 Crewmax
2 girls and 2 dogs
ParrishCamper is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 12:10 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
Brand new, never used the AC before, bought the 21SS in Jan. think it might not be charged with Freon? I ran the AC for about 3hrs after removing from outside storage and it was not cold inside, seemed cooler outside than inside. It was very warm inside but when I put my hand up to the vents the air wasn't warm but it didn't seem very cold? I have an axcel conditioner, wondering if I have controls on the roof or something? Thinking about calling the dealer tomorrow..
__________________
jnbwest97 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 12:36 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
Another thing worth maybe noting is that I have an extension cord plugged into my RV cord, maybe not getting enough juice to cool? Should this matter? I'm charging my fridge before our trip tomorrow and it's parked in the street with limited electrical outlets near so I had to run an extension cord. The temp was a little cool but not much despit setting the temp to 55. I know I should only expect a 15 degree delta but 65 would be pretty cold.
__________________
jnbwest97 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 01:40 AM   #6
Senior Member
 
Evereddie's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pfafftown NC
Posts: 2,065
I'm 100 % sure you do not have enough power from that extension cord to make the AC run. You might have actually damaged the AC.
__________________
There are 10 types of people in the world.
Those that know binary, and those that don't.
Evereddie is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 04:20 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 518
I'm having a brand new one (mach III) replaced today under warranty due to no Freon. Technician on the phone from Airxcel did not seem surprised that it was low/out of Freon.
__________________
Trevor43 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 09:35 AM   #8
Senior Member
 
KMP44's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Central New York
Posts: 1,025
Quote:
Originally Posted by Evereddie View Post
I'm 100 % sure you do not have enough power from that extension cord to make the AC run. You might have actually damaged the AC.
Sometimes you can get away with running the AC on 15 amp outlet if nothing else is drawing on that circuit, but it should trip the house breaker first. I wouldn't think its likely that this caused the issue.

OP didn't say if its brand new or if it was working before, but sounds like an issue with the AC. Thermostat seems to be calling for cool and the fan is running, so probably time for service on the AC.
__________________


2017 F-250
2013 Rockwood Roo 23 IKSS
KMP44 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 09:46 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Florida
Posts: 206
We run our Coleman Mach 15K on an extension cord to the house and it has always been fine. I agree and think you may have a bad unit.
The AC is a closed unit meaning you can't add freon. We replaced our PUP AC because of the same issue. Only thing was the AC was 7 yrs old.
__________________
2014 Rockwood Roo 233S
2013 Toyota Tundra 5.8L V8 Crewmax
2 girls and 2 dogs
ParrishCamper is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2014, 12:13 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 135
Quote:
Originally Posted by Evereddie View Post
I'm 100 % sure you do not have enough power from that extension cord to make the AC run. You might have actually damaged the AC.
Not sure that you can be 100% sure about anything site unseen, I run my 13.5 off an extension cord all the time.
__________________

__________________
10 CTS AWD Wagon
10 BMW X5 35D
08 Mercedes GL320
08 Outback 21RS
Talonman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
air conditioner

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.