Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-21-2016, 10:16 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Summerfield, NC
Posts: 31
Dometic Frig Error E0

After letting the battery run down with the frid on, now I have an error message E0. The battery is charged and I still have the same error message. I have unplugged it to let the frid reset, but did not help. Any ideas of what might be wrong?
__________________

__________________
kdowdy is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 10:22 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Domestic Frig Error E0

Simple Google search
http://www.dometic.com/QBankFiles3/E...nual_17595.pdf


Page 13



2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "0"
2015 nights camped "34"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 10:37 PM   #3
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Summerfield, NC
Posts: 31
I have the manual and know what the error message means but thought someone might have had the same issue and could tell me what it takes to fix it.
__________________
kdowdy is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 06:55 AM   #4
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Dometic Frig Error E0

Quote:
Originally Posted by kdowdy View Post
I have the manual and know what the error message means but thought someone might have had the same issue and could tell me what it takes to fix it.

What did you you "unplug"?

You need to pull the fuse in the distribution panel for the fridge since the refrigerator control board is 12 v



2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "0"
2015 nights camped "34"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 08:14 AM   #5
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Summerfield, NC
Posts: 31
I unplugged the frig in the back, which is what Domestic support told me to do. I will look for a 12v fuse in the fuse panel and pull it. Thanks.
__________________
kdowdy is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 08:55 AM   #6
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by kdowdy View Post
I unplugged the frig in the back, which is what Domestic support told me to do. I will look for a 12v fuse in the fuse panel and pull it. Thanks.

Respond back with findings.


2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "0"
2015 nights camped "34"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 01:31 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 13
Had similar problem, did not clear until I disconnected all connections in rear of fridge and let it sit for 10 minutes or so and reconnected. Work fine the rest of the camping season.
__________________
bobkatz5 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 01:35 PM   #8
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
The e0 is loss of communication.
The battery going dead caused the lack of communication.
Once reset it should be fine


2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "0"
2015 nights camped "34"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 12:11 PM   #9
Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Summerfield, NC
Posts: 31
The frig is working now, thanks to everyone for the thoughtful suggestion. After disconnecting from land power and disconnecting battery with disconnect switch and waiting an hour everything is working again. Learn something new every day.
__________________
kdowdy is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 12:25 PM   #10
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by kdowdy View Post
The frig is working now, thanks to everyone for the thoughtful suggestion. After disconnecting from land power and disconnecting battery with disconnect switch and waiting an hour everything is working again. Learn something new every day.

Thanks for the update!
Happy camping!


2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "0"
2015 nights camped "34"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.