Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2014, 11:05 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
TV smoking...???

Just took delivery of our windjammer today. Hubs hooked it up to a 30 amp generator when we got home. Only thing running was 1 AC unit...no TV or any other appliances. He was in back of trailer, heard something pop, heard the generator cycle down, and as he walked to living room area, he noticed that the TV was smoking...heavily!!! Immediately turned generator off. TV is probably fried. Unplugged it. Hooked back up to generator, and now AC won't work. What's going on??
__________________

__________________
Texasrose is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:07 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
What size gennie?

Make ? Model ?

TURBS


"Sabre owners united"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:09 PM   #3
Senior Member
 
dannyabear's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Baton Rouge, La.
Posts: 480
Gen probably wired to camper wrong and put 220 volts to camper instead of 110 volts. Everything electrical is probably fried.
__________________
Danny & Darlene
2002 Silverado 1500HD
2014 Rockwood 2703WS 'Emerald Pkg'
Days camped 2015=42 2014=48 2013=41 2012=47 2011=18
dannyabear is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:10 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
Dek el6500
__________________
Texasrose is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:15 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
If it's a 50 amp with 240 receptacle.
__________________
Texasrose is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:15 PM   #6
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by Texasrose View Post
Dek el6500
Which plug in did you use?

The normal household outlets or the round one?

TURBS


"Sabre owners united"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:15 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
Round one
__________________
Texasrose is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:16 PM   #8
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Round one is 240 volt.

Your camper is 110

TURBS


"Sabre owners united"
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1402110997625.jpg
Views:	136
Size:	67.9 KB
ID:	54553  
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:19 PM   #9
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Yeah you fried some electrical items.
Possibly these.

Converter
A/c
TV
Water heater
Furnace
Fridge

TURBS


"Sabre owners united"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2014, 11:21 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 19
Is the incoming service 240 or 110?
__________________

__________________
Texasrose is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:56 PM.