Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-17-2012, 05:56 PM   #1
Senior Member
 
5er_tom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Durham, NC
Posts: 1,330
And, another new member

Hello all,

We are the proud new owners of a 2013 Rockwood Signature Ultralite, model 8289WS. Currently we are at the KOA in Smithfield, NC. It is raining, hard!

This is our maiden voyage and we are very impressed with this unit. I do have one issue. I cannot get the TV to receive cable. It only gives me channels from the roof top antenna. Is there a switch someplace?

We look forward to spending a lot of time on the road and hope to meet and greet many of you!

Tom & Renée
__________________

__________________
5er_tom is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 06:20 PM   #2
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,329
Welcome to the forum!

Have you already re-configured the TV through the on-screen menu for cable?

Dave
__________________

__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 07:22 PM   #3
Now a "Top Member"
 
EdJunior's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Roman Forest, TX
Posts: 1,368
Also, be sure the booster button is not on. Where the cable goes into the wall (or ceiling in my case), if the booster is on, there's a little green indicator light on.

Welcome and congrats on the new digs!
__________________
Ed and Sharon
2010 Wildcat 28RKBS
2011 Ford F-250 XLT, 6.7L PSD
Ride-Rite Airbags and Airlift wireless remote compressor...nice!

I thought I was wrong once, but I was wrong!
EdJunior is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 07:41 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wisconsin
Posts: 9,505
Welcome to the forum Tom & Renée and congrats on your 2013 Rockwood Signature Ultralite, 8289WS.
__________________
Wiscampsin is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 07:46 PM   #5
Senior Member
 
Mark and Linda's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Smyrna, Tennessee
Posts: 445
Two good solutions have been brought out...I had mine hooked up to cable the first time at a KOA Park this summer, finally figured out the television needed to be set right. I did have my booster off. Kinda hard to get things straight when the DW is ready to watch tv and she says, why do you keep going over that? Luckily the next several places we stayed had cable. Hope you get yours fixed..let us know what you have figured out.
__________________
2009 Palomino Puma 25RS
2007 Chevrolet Silverado
Prodigy P2 Brake Controller
Mark and Linda is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2012, 10:55 PM   #6
Site Team
 
Terier's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9,614
Congrats on your new Rockwood & maiden voyage! How are you doing with the suggestions provided? Feel free to let us know if that hasn't take care of the problem. Also RVers are pretty friendly and most are eager to help especially to new owners. Your campsite neighbors are often a great resource to tap into.

__________________
Great choice for "Living within my means" and camping for one...

2011 Salem Cruise Lite 20RBXL & 2011 Toyota Tundra Dbl Cab
Camping History: 45 Trips / 133 Nights / 3736 Miles
FRF Social Group: Campers of the West
Terier is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 11:53 AM   #7
Senior Member
 
5er_tom's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Durham, NC
Posts: 1,330
Thanks all for the replies. I have it figured out now. There are two cable inputs on the outside of the unit. I plugged into the one on the right - wrong. I moved it to the left one. Also I had to turn off the antenna booster. I was programming the TV's for cable, but the wrong connection on the outside was the root cause of the problem.

Now we have 102 channels! I may never get Renée outside again!
__________________
Tom & Renée
Durham, NC

2015 Wildcat 295RSX
2012 Ford F-250, 4x4, 6.7 Liter Diesel
5er_tom is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 02:33 PM   #8
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,329
Quote:
Originally Posted by 5er_tom View Post
Thanks all for the replies. I have it figured out now. There are two cable inputs on the outside of the unit. I plugged into the one on the right - wrong. I moved it to the left one. Also I had to turn off the antenna booster. I was programming the TV's for cable, but the wrong connection on the outside was the root cause of the problem.

Now we have 102 channels! I may never get Renée outside again!
Good to hear that you got it solved.

Perhaps you may want to keep the connection loose and not working 100%.

Dave
__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 07:00 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 260
Send a message via Yahoo to ShebaGinger
Tom and Renee welcome. I am originally from Durham (left in 1973).

The other connection is for Satellite TV. It should be marked as such. But we all sometimes the stickers fall off or are not put on.
__________________
ShebaGinger is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2012, 09:02 PM   #10
Senior Member
 
annamarie's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: The Heart of the Fingerlakes
Posts: 277
Quote:
Originally Posted by 5er_tom
Hello all,

We are the proud new owners of a 2013 Rockwood Signature Ultralite, model 8289WS. Currently we are at the KOA in Smithfield, NC. It is raining, hard!

This is our maiden voyage and we are very impressed with this unit. I do have one issue. I cannot get the TV to receive cable. It only gives me channels from the roof top antenna. Is there a switch someplace?

We look forward to spending a lot of time on the road and hope to meet and greet many of you!

Tom & Renée
Welcome. We also have a 2011 Rockwood and love it! Happy camping!
__________________

__________________
David & Annamarie(Fatty & Harley)
2011 Rockwood windjammer(3065)
annamarie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:26 PM.