Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2014, 10:13 AM   #1641
Member
 
donzie67's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Long Island
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by Jrogers221 View Post
I bought a 32 ft reel from China off EBAY with mini rf controller and just cut off 11 ft to fit 21 ft awning.

Do you have a link to the eBay site to where you bought it all?
__________________

__________________
Prime Time 2014 Crusader 260RLD Touring Edition
2006 F-250 4x4 King Ranch FX4 6.0 Powerstroke Diesel
Don & Katrina + Copper the Beagle
Nights camped 2012 = 48, Nights camped 2013 = 46, Nights camped 2014 = 47, Nights camped 2015 = 49
donzie67 is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 06:13 PM   #1642
Member
 
Braves Fan's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: San Angelo, Texas
Posts: 35
Cool led light strip

Here is the link where I got my lights.
Waterproof Continue 10 Meters 32 8 ft RGB LED Strip Light RF Controller PSU | eBay
__________________

__________________
Braves Fan is offline   Reply With Quote
Old 02-21-2014, 06:54 PM   #1643
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Oregon
Posts: 53
80 bucks for that seems pretty steep in my opinion..
__________________
Deeks is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 05:02 PM   #1644
Senior Member
 
Adony's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 216
Mounting Light Bar.. Need Thoughts..

After having mounted one set of LEDs in the underside of the awning channel using 3M Automotive Trim Tape, and then having to go through all of the trouble to remove them and the tape residue left behind because they failed, I am trying a different approach this time. I purchased two 8' long aluminum light channel sections with clear lenses. The LED's will be mounted in the channel protected from the weather. I want to mount this channel directly on the side of the trailef's aluminum siding just under the awning rail facing out. From the pictures I have attached you can see I have 2 choices on how to mount the rail (channel).. Option 1 (Picture A) would be just to back the aluminum channel with butyl tape, and attach it with sheet metal screws to the siding every 2 ft or so.. Option 2 (Picture B) would be to attach the stainless mounting clips that came with the channel to the trailer siding evey 2 ft or so and then just snap the channel into place. Although the clips seem very rigid, they are of a thin material and am just wondering how they would hold onto the channel with normal road viberation. What would you do? I don't want to have to do this again in the near future and thought several sets of eyes and ideas might avoid any problems I may have overlooked.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WITHOUT.jpg
Views:	225
Size:	50.2 KB
ID:	46984   Click image for larger version

Name:	WITH.jpg
Views:	235
Size:	54.9 KB
ID:	46985  
__________________
Ted
2010 T25KS Wildwood
2006 F-250 SD
STGCM(SW) USN Ret 30 yrs.
Adony is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 05:30 PM   #1645
Senior Member
 
ourflat's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Pikeville NC
Posts: 321
Ted, I drilled and countersunk blind flush-mounted rivets every 2 feet or so. I did not use clips for fear of GIP channel falling off the MH when underway.
__________________
Frank
2016 Days Camping so Far: 24
2013 3051S Forester
2013 Elantra GT (Toad)
WashU EMBA "39
ourflat is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2014, 08:59 PM   #1646
Cyclone
 
beipers's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Iowa
Posts: 175
I'm in the middle of the exact same project. Only difference is I chose the aluminum channel that turns the lights at a 45 degree angle. I have a large disdain for drilling any holes that will eventually leak no matter how well you seal it. As such I've decided to use the super strength molding tape on the channel like you did the the first time. When my lights fail (I'm confident they will) I can simply replace them in the channel. I am also using white lights because I'm writing them to a rocker switch inside.

Sent from my SCH-R530U using Forest River Forums mobile app
__________________
2015 SOB 5th Wheel
2013 Chevrolet 3500 CC, DD SRW
1 Wife, 2 Kids under 5

Camping nights: 2015 - 19, 2014 - 39, 2013 - 48
beipers is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2014, 07:33 PM   #1647
Senior Member
 
Jerry01's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Valencia, Ca
Posts: 199
Adony, so just the lights failed, or did the tape also come off? If only the lights, I would just use the same style of tape again. Not a huge fan of drilling into the side of an RV if I didn't have to. Jerry
__________________
2005 GMC Sierra 2500HD, Duramax 2WD CC/SB
2013 Cardinal 3030RS full body paint
B&W Companion slider, air bags, EFI Live Custom tuning by So Cal Diesel
Jerry01 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 04:35 PM   #1648
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Regina, SK
Posts: 25
Hi there. Love this thread. Read about 70 pages of and countless other random pages from there on.
Ordered some light strips and plan to install once the snow melts.
But here is my question, and I apologize if it's been addressed:
I have a set of 5050 LED with 150 lights per 5M. It came with a 24 button IR remote and controller. The weird thing is, when I press the green button it lights up blue and there are a few other buttons that don't correspond with the color.
I thought maybe something was up with the controller or remote, but when I plugged a 44 button remote and controller into the light strip, it responded the same.
And alternately, when I plugged either controller into a different 300 light LED strip I have both performed perfectly.
Was wondering if anyone experienced this or if there were any suggestions to fix it.
__________________
warno is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 06:06 PM   #1649
Senior Member
 
LKicklight's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: CHATSWORTH, GA.
Posts: 1,121
Controller

These controllers are not the hottest thing on the market today. They have all kind of little glitch's, from what you have described to not working at all too only lighting in one mode. At one time there was a re-programing mode someone posted, I have tried it on my 5050 set, did not work, then I took another controller from a 3058 set, now everything if fine.
My 5050 lights are on an awning not attached to the coach but is actually over it. I use the AC/DC converter, so that means they have power on to the transmitter all the time. Went up to the lot last weekend to check on the Sunnybrook and wouldn't you know, the lights were on all by themselves as the controller was inside the coach no where in site of the transmitter, go figure. Turned the lights off with the controller, all is well.
Think if we had a better controller other than the line of sight model, probably would not have the problems.



Quote:
Originally Posted by warno View Post
Hi there. Love this thread. Read about 70 pages of and countless other random pages from there on.
Ordered some light strips and plan to install once the snow melts.
But here is my question, and I apologize if it's been addressed:
I have a set of 5050 LED with 150 lights per 5M. It came with a 24 button IR remote and controller. The weird thing is, when I press the green button it lights up blue and there are a few other buttons that don't correspond with the color.
I thought maybe something was up with the controller or remote, but when I plugged a 44 button remote and controller into the light strip, it responded the same.
And alternately, when I plugged either controller into a different 300 light LED strip I have both performed perfectly.
Was wondering if anyone experienced this or if there were any suggestions to fix it.
Attached Images
 
__________________
2500HD 6.0 Gas/Ext. Cab
2011 Crusader 270RET
2003 Sunnybrook T/T 30FIS
2012 Jeep Compass Limited
1985 S-10 One Owner:
LKicklight is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 06:41 PM   #1650
Cyclone
 
beipers's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Iowa
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by warno View Post
Hi there. Love this thread. Read about 70 pages of and countless other random pages from there on.
Ordered some light strips and plan to install once the snow melts.
But here is my question, and I apologize if it's been addressed:
I have a set of 5050 LED with 150 lights per 5M. It came with a 24 button IR remote and controller. The weird thing is, when I press the green button it lights up blue and there are a few other buttons that don't correspond with the color.
I thought maybe something was up with the controller or remote, but when I plugged a 44 button remote and controller into the light strip, it responded the same.
And alternately, when I plugged either controller into a different 300 light LED strip I have both performed perfectly.
Was wondering if anyone experienced this or if there were any suggestions to fix it.
Sounds like one of the wires on the light string is mis matched.

Sent from my SCH-R530U using Forest River Forums mobile app
__________________

__________________
2015 SOB 5th Wheel
2013 Chevrolet 3500 CC, DD SRW
1 Wife, 2 Kids under 5

Camping nights: 2015 - 19, 2014 - 39, 2013 - 48
beipers is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
awning, led pad

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:09 PM.