Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2013, 09:57 PM   #1
Join Date: Jun 2013
Location: Tulsa, OK
Posts: 43
19WP outside jacks not labeled

On my 2012 19WP, I have several jacks which are not labeled. The trailer was delivered with most of the decals missing.

There are two coaxial connections on the "utilities" (port) side of the trailer. I assume one is cable and the second satellite. However, I don't know where the satellite connection actually goes, because there is only one coaxial connection inside the trailer at the antenna booster. I also don't know which one is cable and which one is satellite.

There is one coaxial connection and one video connection on the awning side of the trailer. I assume the video connection is the DVD player output. The coaxial connection could be antenna, the cable connection, or a satellite connection.

Any thoughts? I'm obviously new to RV television wiring!

Thanks in advance.

Grim is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2013, 10:27 PM   #2
Join Date: Jun 2013
Location: Tulsa, OK
Posts: 43
Did some wire checks

In order to determine how the trailer was wired, I removed the antenna booster and checked each wire.

The antenna booster has three input wires:
1) Satellite (not connected to the booster switch)
2) Cable
3) Antenna

The booster has two switched outputs. There is the connection on the front of the booster as well as an output connection on the back of the booster.

When the booster is "on" the cable appears to be "off". I couldn't check this thoroughly because I don't have cable.

The rear output of the booster feeds the coaxial jack on the right side of the trailer. The rear output of the booster also goes through a splitter and provides an antenna signal to the radio/DVD player.

The satellite has its own connection for the television and is not affected by the position of the booster switch.

The outside yellow RCA jack is the output of the DVD player. The Touch Audio DVD player is coded for the wrong region, so I am unable to play any commercial USA DVDs. Edit: I upgraded the firmware and now it works correctly.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	130706_0016.jpg
Views:	75
Size:	49.4 KB
ID:	34672   Click image for larger version

Name:	130706_0013.jpg
Views:	62
Size:	59.9 KB
ID:	34673  
Grim is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:52 PM.