Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2013, 01:15 PM   #11
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
It is a 2010 im not sure if that makes a difference. I am not seeing anything between the tires.
I have a 233S and mine is located on the slide side (driver's side of the trailer).

Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
It is no longer blowing fuses but its like its not catching and it just spins.
Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
Dave I did try that with no luck. At first there was a little movement but now there is no ratcheting and it sounds like it is just spinning. I can't find any bolt to manually do it. I've looked between the tires but I must be blind! Thanks for the help
Sounds to me like the hairpin (cotter pin) might have sheared off. I can post a picture of what It looks like. This will be located on the hex head that you manually crank.
__________________

__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 01:19 PM   #12
Senior Member
 
Truth B Towed's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Westland, Michigan
Posts: 253
someone else had same issues "Slide out motor has failed 3 times. The motor keeps either stripping gears or simplly will no longer move the slide. We have to crawl under and crank it with a wrench" s Triguy said cotter pin was other problem.
__________________

__________________
__________________
2008 Silverado 5.3 tow package
2013 Roo 25rs
2014 nites booked 10
Truth B Towed is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 01:25 PM   #13
Member
 
myfirstroo21ss's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 36
Thanks a pic would be helpful.
__________________
myfirstroo21ss is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 01:36 PM   #14
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
Thanks a pic would be helpful.
Here you go. I hope that this helps you. I am looking from my slide-side (see the adjustment bolt for perspective). Remember, though, mine is a 233S so we might have different Lippert components or arrangement. Either way, you should have a pin.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FRF-2-4.jpg
Views:	135
Size:	50.5 KB
ID:	36885   Click image for larger version

Name:	FRF-1-3.jpg
Views:	133
Size:	43.0 KB
ID:	36886   Click image for larger version

Name:	FRF-3-2.jpg
Views:	136
Size:	46.2 KB
ID:	36887   Click image for larger version

Name:	FRF-4.jpg
Views:	137
Size:	48.8 KB
ID:	36888  
__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:05 PM   #15
Member
 
myfirstroo21ss's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 36
Mine looks similar but I do not see any hole in frame with bolt. Do I just use a wrench on the square rod?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image-2908926041.jpg
Views:	129
Size:	44.5 KB
ID:	36889   Click image for larger version

Name:	image-4226962569.jpg
Views:	141
Size:	45.0 KB
ID:	36890   Click image for larger version

Name:	image-1066723711.jpg
Views:	145
Size:	45.1 KB
ID:	36891   Click image for larger version

Name:	image-1919806719.jpg
Views:	133
Size:	46.8 KB
ID:	36892  
__________________
myfirstroo21ss is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:15 PM   #16
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 74
Found this....

Anyone out there have a Roo?
__________________
Silverado HD 2500 6.0 Crew Cab
2014 Roo 21ss
sdelam is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:24 PM   #17
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
Mine looks similar but I do not see any hole in frame with bolt. Do I just use a wrench on the square rod?
I honestly do not know. The motors and mounting look different. I would hesitate to turn the rod that way.
__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:35 PM   #18
Member
 
myfirstroo21ss's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 36
Thanks Triguy
__________________
myfirstroo21ss is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:37 PM   #19
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,329
Could you have someone bump the drive control while you're under there and is where the slipping/spinning noise is coming from...ie gearbox, motor?

Dave
__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2013, 02:52 PM   #20
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Quote:
Originally Posted by myfirstroo21ss View Post
Thanks Triguy
Sorry it didn't work for you. Hard to believe that there is no manual override extending from the gear box. Weird...
__________________

__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:25 AM.