Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2011, 12:24 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
carbon monoxide sensor

Last weekend , setup the popup to clean and grease for the up coming summer . Had to charge up the battery. the secound day when i got up to close everthing up . found the C.M. sensor was on so checked everthing and made sure the tank was turned off. had to pull out the breaker to get it to stop.
today ( three days later ) the sensor was on again!. could this be to the battery going down? ....... and I want to thank everbody for the ideas on how to fix my tail light , got it working 8-)....
__________________

__________________
skip1955 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 12:31 PM   #2
Member
 
gregm59's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Clinton, MI
Posts: 83
It could be the battery. It also could be the sensor. We had one go bad after about 5 years. If you have a meter, you can check your battery when the sensor is going off.
__________________

__________________
2007 Surveyor SV291
Equil-I-zer hitch
2005 Durango Hemi
gregm59 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 03:06 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
Thanks, The rig is almost a year old. But it has sit for almost 3 mnts. Had to recharge up the battery to raise the top. take care ....92 and sunny at 3.79 a gallon in Harlingen, TX
Quote:
Originally Posted by gregm59 View Post
It could be the battery. It also could be the sensor. We had one go bad after about 5 years. If you have a meter, you can check your battery when the sensor is going off.
__________________
skip1955 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 03:11 PM   #4
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Quote:
Originally Posted by skip1955 View Post
Thanks, The rig is almost a year old. But it has sit for almost 3 mnts. Had to recharge up the battery to raise the top. take care ....92 and sunny at 3.79 a gallon in Harlingen, TX
Leaving a battery dead for 3 months could ruin it. I would have it removed to a shop that can do the right tests on it.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 06:48 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11
ruin the battery ? or the sensor ?
Quote:
Originally Posted by herk7769 View Post
Leaving a battery dead for 3 months could ruin it. I would have it removed to a shop that can do the right tests on it.
__________________
skip1955 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 09:32 PM   #6
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Quote:
Originally Posted by skip1955 View Post
ruin the battery ? or the sensor ?
Sorry, the battery.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2011, 05:43 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Waco, TX
Posts: 8
Our sensor on our Cherokee 27L went bad after about 3 years, similar symptoms as yours.
__________________

__________________
stevenmacc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:48 AM.