Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-15-2014, 09:00 PM   #1
Proud Combat Vet
 
MiamiCamper's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida
Posts: 12
Flagstaff 176ltd Power Lift issue

Hi all,

I figured I'd try my luck here since the forums are geared toward Forest River in general. I haven't had much luck on another forum.

Anyways, my power lift had been giving me issues for some time. It goes up okay, but the issue came in when trying to bring her down. It seems that the switch wouldn't power the motor to bring it down. In the past, to fix the issue, I'd momentarily switch it up and quickly switch it down and the lift would bring down the roof.

Now, that is not working. The motor goes up fine. It doesn't bring the roof back down. Here is what I've checked thus far.

  1. Battery- Perfect. Full power.
  2. Fuse- My fuse is right on the terminal. It's a 40amp fuse. I checked it by ensuring power reached the switch. It does.
  3. Connections- All connections on the switch and the limit switches are tight. The two wire junctions that have the bolt and nut joining the three wires are tight.
At those bolts and nuts, I don't have any inline fuses covered by electrical tape as some have stated.


From the switch to the upper limit switch, I have 12v power when going up. However, I get very minimal power to the lower limit switch when (attempting) going down. Could the switch be bad?


Is there anything else I can check?



Thanks in advance!
__________________

__________________
Fireline EMT @ Everglades National Park

2010 Toyota Tundra Crewmax 5.7
2011 Flagstaff 176ltd

MiamiCamper is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2014, 09:09 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 11
Sounds like a weak switch


Sent
from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
dalew20121 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2014, 09:11 PM   #3
Proud Combat Vet
 
MiamiCamper's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida
Posts: 12
Thanks Dale, that is what I am leaning towards as well. I've been researching replacement switches.
__________________
Fireline EMT @ Everglades National Park

2010 Toyota Tundra Crewmax 5.7
2011 Flagstaff 176ltd

MiamiCamper is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2014, 09:24 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Newnan, Ga
Posts: 1
We just had this issue on our 2013 HW27KS and it was the switch.
__________________
2013 Forest River HW27KS
hopiefromla is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 07:24 PM   #5
Proud Combat Vet
 
MiamiCamper's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida
Posts: 12
Alright, issue solved.

In short, it was the switch. Thanks Dale! I found it on amazon for $13.55. I'm a Prime member so I got free two day shipping.

Here is the switch I bought and confirmed that it works. Same specs.
Amazon.com: Heavy Duty Bat Handle Momentary Toggle Switch - DPDT / (On) - Off - (On) : 30-050: Industrial & Scientific
__________________
Fireline EMT @ Everglades National Park

2010 Toyota Tundra Crewmax 5.7
2011 Flagstaff 176ltd

MiamiCamper is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 07:51 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 11
Your welcome...I had the same problem.


Sent
from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
dalew20121 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
flagstaff, power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.