Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2016, 04:40 PM   #1
Senior Member
 
Cowboy6201's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Cape Cod
Posts: 185
just opened my HW296 for 1st time for season

2010 HW296
My interior lights and fantastic fan not working after opening camper for the season, they were working when i closed it up for the winter.
Any ideas?
Tried everything even checked fuses all are good.
I even checked the roof safety switch.
__________________

__________________
Cowboy6201 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 04:53 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 594
Is your battery charged?
__________________

__________________
2016 Flagstaff 23lb
Toddupton is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 06:33 PM   #3
Senior Member
 
Cowboy6201's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Cape Cod
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by Toddupton View Post
Is your battery charged?
Yes it's fully Charged.
__________________
Cowboy6201 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 06:55 PM   #4
Cyber Phrenologist
 
Radio's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Fayetteville, GA
Posts: 1,699
For additional info... do ANY of your 12 volt systems work? (Furnace, fridge, slides, TV)
__________________
KU4OJ
Admin at www.openroadsradio.net, part of the Social Knowledge network.
"RVing and Amateur Radio served up on the same plate"
2008 (or is it 2009?) Rockwood 8280SS - 2007 F-150
Lot's of mostly Kenwood radios

Radio is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2016, 08:33 PM   #5
Moderators' Assistant
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 13,303
Probably bad plunger switch.
__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
2016 PrimeTime TracerAIR 255, pushing a 2014 Ford F150 4x4 3.5 Ecoboost w/Max Tow Package
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 08:15 AM   #6
Senior Member
 
Wolverine 1945's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: SouthWest Michigan
Posts: 3,692
Do you have a battery cut-off switch ???
__________________
Wolverine 1945 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 10:49 AM   #7
jkoenig24
 
Join Date: Apr 2015
Location: Box Elder, SD (formerly NY)
Posts: 378
"Probably bad plunger switch."


I agree.
__________________
jkoenig24 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2016, 07:23 AM   #8
Senior Member
 
Wolverine 1945's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: SouthWest Michigan
Posts: 3,692
Quote:
Originally Posted by Radio View Post
For additional info... do ANY of your 12 volt systems work? (Furnace, fridge, slides, TV)
No answer from the Cowboy ???
Did not know we were talking about a Pop-Up !!!
__________________
Wolverine 1945 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2016, 01:49 AM   #9
Senior Member
 
Cowboy6201's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Cape Cod
Posts: 185
Quote:
Originally Posted by Wolverine 1945 View Post
No answer from the Cowboy ???
Did not know we were talking about a Pop-Up !!!
No not that I'm aware of, no battery switch.
I have to check the plunger switch.
already found the GFI popped when I 1st opened it, no power from any of the 110 outlets.
now those are working after resetting GFI.
I'll have to test plunger switch next.
Good thing I found it last fall before I closed it up, I had no idea where it was, till I happened to find it on the outside of the roof just behind the lip of the inside of the roof.
In my old StarCraft it was on the push out, when you folded the wooden folding board the cushion rested against, when folding it down it would push the switch down.
__________________
Cowboy6201 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2016, 01:05 PM   #10
Senior Member
 
Cowboy6201's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Cape Cod
Posts: 185
Ooooppppppsssss found my problem wire wasn't even crimped in place on the plunger switch, fixing it now.☺
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WP_20160514_12_19_00_Pro.jpg
Views:	78
Size:	265.3 KB
ID:	107846  
__________________

__________________
Cowboy6201 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.