Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-14-2015, 10:51 PM   #11
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by Bcmjr View Post
When we got home today and unhooked, I switched on the porch light a few hours later and it did light. It was not working at the campsite this morning before we hooked up. Looks like the TV is charging the PUP battery.
Check the converter for blown fuse(s). They have two reverse polarity fuses built in to the casing to prevent someone connecting DC current in reverse, will blow the unit if unprotected. Usually mounted on one end panel or the other.
__________________

__________________
VinceU is online now   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 02:51 AM   #12
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 1
We had a similar thing happen and it turned out to be a fuse off the battery in the front of the TT. We were stumped why we had full power plugged in but nothing on 12v, even though we knew we had a fully charged battery. Hope this helps!
__________________

__________________
traciben01 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 03:02 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 505
Centech digital voltmeters from Harbor Freight work fine and low cost.
__________________
Harkerr is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 09:50 PM   #14
Junior Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 7
I did pick up the Centech voltmeter and battery on the PUP read 11.84 volts. I plugged into shore power, checked a little later and the battery was at 11.83 volts. Once again, the fuses/breakers look good. Thinking that the issue is with the converter.
__________________
Bcmjr is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 10:40 PM   #15
Senior Member
 
f5moab's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Idaho
Posts: 2,058
Might be time to take a trip back to the dealer.
__________________
Trailer: Lifted 228BH, heavy duty springs and Yokohama tires DELAMINATED ROOF
TV: 2016 GMC Sierra Z71 4x4 CC, SLT
Spare TV: Two Alaskan Malamutes

Living somewhere in ID; previously lived in Moab UT; previous to that, don't ask!
f5moab is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 11:15 PM   #16
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 505
Definitely not charging. 11.8 is a low battery. 14+ charging. 12.9-13.1 maintain. Full charge rest state 12.6
__________________
Harkerr is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2015, 08:24 PM   #17
Salem Cruise Lite Owner
 
Bushbunch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 93
Happened to me once. I had a battery charger with me with a 2 amp trickle charge option. I attached that to the battery terminals and power restored.
__________________

__________________
Bushbunch is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
electric, electrical, newbie

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.