Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2017, 01:33 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 4
Backup camera not connecting. Elite Entertainment

We have a 2015 Columbus Compass 375 RLC that came from Fun Town. It came with an Elite Entertainment backup camera that has never really worked. I have turned on the lights to on mode, not auto, have read the terrible manual and followed all of the directions, and still no signal. Any suggestions??
__________________

cejackson64 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 01:40 PM   #2
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
Is it wired into the lights, some we're wired into a switch under the rear. Cabinets. The Elite camera system sucks!!
__________________

__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 01:44 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 4
I have no idea if it does. Fun Town has been no help on this. I appreciate your input.
cejackson64 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 01:47 PM   #4
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
Let me ask our Columbus group on FB
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 01:55 PM   #5
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
I just asked, if I get a response Ill post it here for you
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 02:48 PM   #6
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
Got 1 response so far, he said you need to power the monitor on first, then turn on the lights. I do not think he is very happy with the Elite
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 04:21 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 4
Thank you so much. I have tried power on, turning it off and back on, and nothing. I really appreciate your efforts though!
cejackson64 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 05:25 PM   #8
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
Got another reply ..,....I had the Elite that didn't work from day one, was replaced at the rally so I took the defective one apart and it had water in it plus the antenna wire wasn't connected to the circuit board
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 05:32 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 4
Looks like we need to replace it.
cejackson64 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 05:35 PM   #10
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,499
I would, just from my experience that I have seen the Elite Brand is garbage. I do not like bad mouthing a product, but have seen way too many complaints about the Elite
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79, 2018 84, 2019 47 reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2017, 01:17 PM   #11
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 121
on my MH, it does not work sometimes. "no signal" think the rg6 cable is kinked where the camera in mounted. the builders push the extra cable down the wall and probably kinked it. I will get out a ladder and remove the camera and check it. rg6 cable cannot be bent too sharply.
jrowe0521 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2017, 10:39 PM   #12
Junior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 7
It will not work if headlights are set to auto... turn headlights to the manual position.
Beermaker is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2017, 12:07 PM   #13
Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Tuttle, OK
Posts: 52
I saw one other Columbus that had the same problem. Found the wire from the light to the camera had a fuse on it that was blown. We had to pull a lot of wire out to find it. But if you try it be careful because as you know the wiring is always the same on all units...!!! (Could be a short wire on yours.)

Okie
__________________
Okie
Retired USMC&FAA
2015 Columbus 381FL
08 F450
USMC Okie is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2017, 11:24 AM   #14
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Oklahoma
Posts: 7
I have a Columbus 320RS, it had the Elite system on it which didn't work. I contacted Elite which sent me a replacement system which didn't work. I then replaced it with a Voyager observation system which would also loose signal. Their fix is to move the antenna to the side of the trailer, I did one better and made a 50 foot coax cable and routed it under the trailer to the front storage compartment and mounted the antenna there. The signal now is at 4 bars now and never looses signal. Sometimes you have to take things into your own hands.
__________________

Dave Mun is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
entertainment, lite

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.


×