Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2016, 08:28 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 17
pump issue

I am hooked to city water but pump runs when I turn on the water. water line valves are in correct positions. this started yesterday at another campsite I though it may have been a water pressure problem. it is the same today at a different campground. what could cause this?
__________________

__________________
gickes is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 08:31 PM   #2
clr
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sherman Illinois
Posts: 661
You have the water pump turned on while you are on city water. It is best to turn the pump off at the electrical switch when you are on city water.
__________________

__________________
Chuck & Sandra
Engineer/Teacher
2010 F350 CC 6.4
2015 Prime Time Sanibel 3601
clr is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 08:34 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 17
pump issue

the pump switch is in the off position
__________________
gickes is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 08:38 PM   #4
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
If the pump switch is off and pump is running, then pump switch is defective....
__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 08:41 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 17
is it just a matter of removing the switch and putting in a new switch or would i nee to go to the pump itself
__________________
gickes is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 08:53 PM   #6
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Sounds like the switch to me.


2008 2500hd Duramax
2015 Columbus 320RS
2016 nights camped "5"
2015 nights camped "34"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2016, 09:07 PM   #7
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
It should be just the switch itself......
__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2016, 12:56 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 17
Gary

Issue fixed thinks
__________________
gickes is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2016, 01:03 PM   #9
Senior Member
 
lesptr's Avatar
 
Join Date: May 2015
Posts: 503
Out of curiosity, what was the fix?


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________

__________________
2017 Coachman Chaparral 336TSIK
2015 F350 6.7
lesptr is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
pump

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM.