Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2013, 07:35 PM   #1
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ohio
Posts: 34
Satellite Connection

I have purchsed a Wingard walk out and had a chance to try it out today and here's the problem. The unit works great because i've used it before trying it in the camper. I have a Columbus 320RS and when i hook the cable into the satellite connection outside the rig it doesn't connect. Fish the cable through the window and plug it directly into the Direct TV box and it works fine. this is true for both the living room tv and the bedroom.
I checked all wiring connections behind the wall plates both inside and outside, does anyone know if there is a splitter anywhere? Any other suggestions would be great....... Thanks ~
__________________

__________________
Paul & Beth
Sandusky, Ohio
2013 Columbus 320RS
2009 Silverado 2500HD
drinkh20 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 07:44 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Did you have over the air antenna button on ?


Turbs
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 08:11 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ohio
Posts: 34
Behind the living room TV? yes the green light is on. I have a seperate satellite wall plate.
__________________
Paul & Beth
Sandusky, Ohio
2013 Columbus 320RS
2009 Silverado 2500HD
drinkh20 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 08:41 PM   #4
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Quote:
Originally Posted by drinkh20 View Post
Behind the living room TV? yes the green light is on. I have a seperate satellite wall plate.
Did you try and shut it off regardless of separate plate?
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 08:57 PM   #5
Senior Member
 
Earth Station's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 627
use the "other" sat connection. The one alone is SUPPOSED to go to the bedroom.....
we have rean a cable through the basement to the bedroom for a second receiver....

__________________

Felicia & Jeff - Missouri
2013 Columbus - 320 RS 2012 F350 CC DRW - 6.7L PSD
2012 Camping 59 DAYS; 2013 50 DAYS; 2014 WAITING
Earth Station is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:12 AM   #6
Member
 
skipperW's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 47
I believe you have to shut off the antenna booster.
__________________
skipperW is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 01:56 AM   #7
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southern California
Posts: 46
You will have to removed the connector cover's and switch the coaxial cables. We had the same issue. We found that the Antenna cable was connected to the Sat connector and vis-versa. Once we switched them, all was good. Good LucK!
__________________
Larry & Kerry Jackson
2012 Ford F250SD
2013 Columbus 320RS

Kerryj is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 02:03 AM   #8
Member
 
cookie12's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Moose Jaw, SK
Posts: 51
Had the same problem on my 2012 Puma 31KBH. Splitter was in the roof above the living room swivel tv. As you know sat signal dont like regular splitters and you will have to use a SW44 or other switch. After contacting FR and talking to someone from the plant they told me the location of the splitter. On my 2014 365SAQ that I ordered I had put in a request to have all coax "home runs" without any splitters.
__________________
2014 Sierra 365SAQ
2011 Ford F350 King Ranch 6.7L Air Lift LoadLifter 5000, Air Lift WirelessONE, Reese Elite 18K w Fifth wheel Prep Package, H&S Mini Maxx
cookie12 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 04:21 AM   #9
SYE
Phat Phrog Stunt Team
 
SYE's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Burton, MI.
Posts: 4,114
This has been a problem with a lot ot the Columbus models. Check your connections, they use twist on type connectors and nthey are horrible. I also understand that some of the connections have been reversed behind the wall plates, I have also heard that the connection in the outside conveience center is not connected behind the wall. Check everything before decidind which one to persue. Also the bedroom sat connection is not hooked up either.
__________________
Scott & Vicki
2018 Silverado 3500HD Dually 6.6L Duramax/Allison
2018 Columbus 366RL 1492 Edition
Camped 2012 19, 2013 110, 2014 129, 2015 97
2016 93, 2017 79 Nights Camped 2018 4 nights reserved
SYE is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 07:15 AM   #10
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Ohio
Posts: 34
Thanks for the replies. I have checked everything you are suggesting...... My satellite cables are orange and cable is gray, all connections behind wall plates are crimp type and tight. I have not tried turning off the booster behind the living room tv and not sure why that would effect anything because they should be two seperate circuits or feeds.
__________________

__________________
Paul & Beth
Sandusky, Ohio
2013 Columbus 320RS
2009 Silverado 2500HD
drinkh20 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:48 PM.