Forest River Forums

Forest River Forums (http://www.forestriverforums.com/forums/)
-   Appliances and Electronics (http://www.forestriverforums.com/forums/f113/)
-   -   concertone ZX700 DVD/media player defect?! (http://www.forestriverforums.com/forums/f113/concertone-zx700-dvd-media-player-defect-9431.html)

ewwatson 11-20-2010 06:20 PM

concertone ZX700 DVD/media player defect?!
 
Concertone ZX700 DVD/media player defect?! I just bought a new Sabre TT. I absolutely love the trailer. But the DVD player (ZX700) I do not like. All video run through the device (DVD, netflix, home movies, etc) is pixilated and the whole screen jumps up a quarter of an inch every few seconds and just generally figets all around. Basically, video from the antenna looks ten times better than any DVDs we try and watch. So it's not the tv! I was really looking forward to watching some movies on our new big screen tv that came with the trailer but this problem makes the movies almost unwatchable.

Immediately I cried fowl and Forest River sent me a new unit. However, as I feared the new unit does the same exact thing. I tested changing the wiring to but it had no affect. After doing some Googling I found others complaining of the same problem with this unit on different forums. So... what's Forest River doing about this annoying problem? And/or has anyone found a fix for this??? Thanks for your time and help!

great white 11-20-2010 07:48 PM

And here I thought it was just a glitch on the videos I was watching the other day.

I'll have to check it again.

Bob Feilds, you out there?

donn 11-20-2010 10:14 PM

Welcome to the world of Concertone JUNK! Since you bought this unit and I assume it is still under warranty have the dealer replace it. But in the long term be prepared to either replace them about every year or scrap it and buy a quality double din unit and fit it in the place of that junk unit. As a side benefit you will see about a 300% increase in sound quality.

Bob Fields 11-22-2010 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by ewwatson (Post 72250)
Concertone ZX700 DVD/media player defect?! I just bought a new Sabre TT...

What model Sabre do you have?

lbrjet 11-22-2010 07:01 PM

No problems with our 700 unit at all and we have tried all the functions, so not everyone has problems with these units.

ewwatson 11-22-2010 10:44 PM

Quote:

Originally Posted by Bob Fields (Post 72385)
What model Sabre do you have?

Thanks guys for getting back to me and sorry it took me so long to respond. My Sabre is a 31QBDS 2011. I absolutely am in love with it. Bob mentioned to me I make sure the vid setting is on NTSA (I think that was it?) and not Pal. Anyway I made that change but unfortunately it had no effect. If anyone else has a suggestion I'd me more than happy to try it. Thanks!

SaskCampers 11-23-2010 06:04 AM

FWIW, our ZX700 was doing the jumping picture thing and when I called our dealer the service manager said it was the unit and she gave us a new one and the problem is solved. Still not crazy about the video quality but it is a composite signal so high def is not gonna happen. I am planning on replacing ours with a Sony Brava Micro home theatre system in the spring as our Toshiba 32" TV is 110v only and we never use the radio so having a 110v sound system makes sense to us and will have a real sub. I will keep the concertone in ceiling speakers though and as we never use the stereo the bedroom and outside speakers need not be attached.

phoneman06 11-23-2010 10:08 AM

I am having the same problem with the video jumping. I checked the NTSC and they were set correctly. Mine does it whether I am playing a DVD or using the AV1 setting for the satellite. My 5er is a 2011 Rockwood 8286WS.

SaskCampers 11-23-2010 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by phoneman06 (Post 72470)
I am having the same problem with the video jumping. I checked the NTSC and they were set correctly. Mine does it whether I am playing a DVD or using the AV1 setting for the satellite. My 5er is a 2011 Rockwood 8286WS.

Ours did it on all inputs as well, regardless of what they were, Xbox 360, External DVD player or the internal DVD player. I thought at first it was the TV but hooked up the Xbox 360 directly and it worked fine, the broadcast TV signal was ok as well.

ewwatson 11-23-2010 10:18 AM

Well I have already replaced the unit with a new one and it did not remedy the problem. I have a warranty ticket open on it now so I guess I'll wait and see what happens. Worse comes to worse, I could just put in a new TV/DVD combo and then just go strait through the tv and bypass the unit altogether. But I should not have to go to such extremes to just watch a movie correctly in my brand new rig.


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.