RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-08-2016, 09:57 PM   #21
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
Only had to remove marker light, fog light and parking light.... That's what has me stumped.... No blow to fuses, etc... Again - everything worked perfectly when I dropped it off....

It sat there for three weeks not plugged in so I'm wondering if batteries are dead....


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:01 PM   #22
Senior Member
 
NV245's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Carmel, In
Posts: 178
Did you check upper left in compartment, that has the chassis power distribution? Also, recheck ignition switch positioning. Again, did HVAC work?


Sent from my iPad using Forest River Forums
NV245 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:19 PM   #23
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
HVAC won't work unless in plugged in or on generator... Right?? Dash defroster worked fine.... None of my switches at front entry work plus my smart panel (water pump, interior lights, etc) doesn't work


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:20 PM   #24
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
What's in upper left ?


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:38 PM   #25
Senior Member
 
NV245's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Carmel, In
Posts: 178
Sorry, I meant chassis HVAC (dash controlled). Upper left of power cabinet is where the chassis fusebox and relay center is. For water pump and coach lighting, yes, coach batteries may have been discharged, but you should still have wipers and running items from the chassis system. Usually, the dash HVAC control has a separate side of the ignition switch from the other(wipers and radio) and the engine run feed. After charging the coach batteries, you may want to check and see if the radio will work with the center console radio switch turned on. I'm trying to determine if you have power to and from the ignition switch for the accessories. Also, check if the overhead TV turns off when the ignition is turned on.(Also assuming the coach is plugged in or generator running)


Sent from my iPad using Forest River Forums
NV245 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:42 PM   #26
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
I had full running lights, turn signals and low/high beams..... All dash lights worked as well as all


Sent from my iPad using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2016, 10:44 PM   #27
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
Switch lights, except for the wiper light worked as well....


Sent from my iPad using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 08:23 AM   #28
Senior Member
 
silver's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 765
earnest

Your picture showed the metal in front of the electrical door distorted so they had to work around the door.

Once the coach was running the alternator should have compensated for a low battery and run things.

I would check the electrical compartment. Inside and out. Might also ask the shop if they disconnected anything there while working.

Just my thoughts. Always something. I hate leaving my coach at the shop for this very reason. More work to do when you get it back than when you left it. Frustrating.
silver is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 10:23 AM   #29
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
Well charged batteries over night and..... everything's working... Except I can't get my camera screen to deploy.... Will ck that out later today....


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 11:16 AM   #30
Senior Member
 
NV245's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Carmel, In
Posts: 178
Great! I did have the same problem with my rearview camera screen, opened the dash cover, unplugged the radio, left it unplugged a minute, plugged it back in and it was reset. I don't understand how the coach batteries affected the wipers and radio, but glad the problem is gone.


Sent from my iPad using Forest River Forums
NV245 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 03:50 PM   #31
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
I also am confused as to why radio/wipers aren't tied into chassis batteries and not coach batteries....

All I know is that once I put a full charge on the house batteries they both started working.... Crazy I know...


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 04:06 PM   #32
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: West Michigan/Fort Myers
Posts: 3,927
Quote:
Originally Posted by ernest917 View Post
I also am confused as to why radio/wipers aren't tied into chassis batteries and not coach batteries....

All I know is that once I put a full charge on the house batteries they both started working.... Crazy I know...


Sent from my iPhone using Forest River Forums

I totally do not understand this. I would have bet the farm they were not related. I am however very happy you got it figured out and working. How's it look? I bet the front end looks so much better.



Phil57 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 06:34 PM   #33
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
Looks good - I think.... It's been POURING the entire time I've had it home and I haven't had the opportunity to totally check it out....

Did ck it over at shop before I paid them and it looked great.... Gotta go back in 30 days after the paint has cured to have clear mask installed....


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 06:38 PM   #34
Senior Member
 
NV245's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Carmel, In
Posts: 178
Berk's In The Shop

Requesting Pictures. :-)


Sent from my iPad using Forest River Forums
NV245 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 07:20 PM   #35
Senior Member
 
ernest917's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: On Another Adventure
Posts: 2,402
When it finally stops POURING, if ever....


Sent from my iPhone using Forest River Forums
ernest917 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 04:44 PM.