Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-07-2015, 11:36 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 36
Cable hook up at campground

Help!!! I just bought a 2015 surveyor cadet 294. None of my connections seem to work. I have to connections outside simply marked cable/satellite. Inside I have connections labelled satellite and tv 1, and then a sat 1 and sat2. I've tried both connections outside and all inside and nothing. I'm losing my mind!
__________________
2015 Surveyor Cadet 294 QBLE
jewhitehead is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 11:40 PM   #2
Senior Member
 
geotex1's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 735
The factory has been known to mis-wire the inside plate. Try cable outside and then connect to satellite inside. If it works, pop off the inside plate and switch the coax.
__________________
geotex1 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 12:10 AM   #3
Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 36
I connected to cable outside and tried all inside connections. Then outside sat and all inside connections and still nothing. Changed tv input from air to cable and still no dice. I guess tomorrow when it's not freezing I'll take apart some stuff and chase wires.
__________________
2015 Surveyor Cadet 294 QBLE
jewhitehead is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 12:47 AM   #4
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,498
After changing inputs did you re search stations?
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 01:03 AM   #5
Fulltime family RVer
 
ependydad's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 19,905
And, just to make sure- was your antennae booster off?

And finally- have you tested the campground's cable connection directly with just a wire and a TV?
__________________
2018 Ram 3500 DRW/crew cab/long bed/4x4/4.10 gears pulling a 2017 Spartan 1245 by Prime Time
Checkout my site for RVing tips, tricks, and info | My family and I have fulltimed since June 2015
ependydad is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 08:18 AM   #6
Senior Member
 
DaveSchwartz's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Waterloo Region
Posts: 729
Quote:
Originally Posted by ependydad View Post
And, just to make sure- was your antennae booster off?
The booster is not just a signal amplifier, its a switch that selects between the rooftop antenna and the sidewall cable connection in order to route either signal via a single cable to the TV. The green light must be off to use the sidewall cable input. And, yes, a channel rescan on the TV will probably be necessary too.
__________________
2015 Rockwood Signature UltraLite 8282WS Platinum, GY Marathon LRD, TST 507RV TPMS
2005 GMC 2500HD CCSB D/A, Curt E16, Prodigy P2, Garmin RV760LMT w/BC-20 b/u cam

Self restraint is for the young. I'm old and want it NOW!
DaveSchwartz is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 08:52 AM   #7
Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 36
At first the switch was on, then after researching I turned it off but it made no difference. I've not tried connecting directly to the tv. I will later today.
__________________
2015 Surveyor Cadet 294 QBLE
jewhitehead is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 01:20 PM   #8
Maron
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 253
Send a message via Yahoo to Maron
Also check the TV set up for input such as HD1 etc.
Maron is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 05:31 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: crete,il /texas
Posts: 498
on my booster it has two coax connections ,try the other one? every thing else has been covered good luck ,there is a solution!!!
Big Bill is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 06:40 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: crete,il /texas
Posts: 498
last thought , is there signal at the cg post?
Big Bill is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 07:28 PM   #11
Member
 
Button's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 36
Direct tv told us that satellite dishes won't work through splitters in campers. cable needs to run direct to tv. we had to do this on the 5th wheel we had.
Button is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2015, 07:44 PM   #12
Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 36
Bill, I did try both connections at the switch and nothing. I have not verified if the cg connection even works. We are just now coming in on the train from the Grand Canyon. I'll see what I can find out a little later. Don't want to miss the Walking Dead!
__________________
2015 Surveyor Cadet 294 QBLE
jewhitehead is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2015, 08:55 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Maple Leaf Golf and CC
Posts: 40
Cable Hook Up At Campground

You need to connect the Campground cable to the Cable connection and then make sure your Antenna Amplifier is turned off inside. the run a TV channel scan on your TV to get the available channels.
speedozeke is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2015, 12:45 AM   #14
Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 36
Sorry for the late reply, been on the road. Finally got it to work. Issue was I have a universal directv remote. I could access the menu but not make selections. Once I figured out how to do that with the tv buttons I ran the channel search and all was good. Trouble is the new campground in Las Vegas doesn't have cable hook ups!
__________________
2015 Surveyor Cadet 294 QBLE
jewhitehead is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
mpg

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 05:23 PM.