Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-29-2018, 06:48 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Dometic RM 2852 just quit

My Dometic RM2852 fridge used to work and now it's not.* The RV hasn't moved or anything, it just seems to have failed out of nowhere.* It has been on shore power for 3 months now and still is.**

I have zero lights on the upper panel, or in the interior of the fridge.* I checked the power outlet in the outside access panel and I'm getting good power there.* I then opened up the lower board cover per the instructions in this thread and I've linked a picture here to indicate what steps I've taken:*https://drive.google.com/file/d/1Pgk...ew?usp=sharing

Using my multimeter, I measured first the resistance of both the 3a and 5a fuses and then measured the resistance across both fuse terminals (blue and red arrows).* I then checked for voltage by grounding against the yellow arrow with one lead and testing the voltage on the other leads.**

I'm getting AC voltage on the 5A terminals (blue), but absolutely nothing on the 3A terminals (red).**

So I've verified the outlet is getting full AC power, the 5A terminals are powered, the fuses are all intact with zero resistance, but I'm not getting any DC voltage to the 3a terminals (red arrows).**

Can anybody offer any further thoughts or troubleshooting steps?

Thank you.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Dometic Lower Board.jpg
Views:	44
Size:	371.6 KB
ID:	177729  
timinfla2 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2018, 06:59 PM   #2
Senior Member
 
Keystoner's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 309
Check the thermal fuse for continuity. In the first picture it is over near the chimney inside the black tubing, clamped to the back wall. The shiny thing in the second picture is the one time fuse. If it gets too hot it disconnects all power in the fridge.

2014 Shamrock 21SS / 2010 Expedition 5.4
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tapatalk_1503105644398.jpeg
Views:	51
Size:	72.1 KB
ID:	177730   Click image for larger version

Name:	20170817_173624-1.jpg
Views:	42
Size:	73.6 KB
ID:	177731  
Keystoner is online now   Reply With Quote
Old 06-29-2018, 07:24 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,907
When you say you measured the resistance of the fuses, I HOPE you removed them to do that. If you just put your meter leads on them, then you are not getting an accurate reading, as you will also be reading through the rest of the circuit.

(Same for the thermofuse, when check that. Disconnect at least one side of the thermofuse before taking a reading.)
__________________
1988 Coleman Sequoia - popup (1987-2009) - outlasted 3 Dodge Grand Caravans!
2012 Roo19 - hybrid (2012-2015)

2016 Mini Lite 2503S - tt (2015 - ???)
2011 Traverse LT, 3.6L, FWD
2009 Silverado 1500 Ext Cab, 5.3L, 4x4, 3.73
2016 Silverado 2500HD Dbl Cab, 6.0L 4x4, 4.10
rockfordroo is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2018, 07:36 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Thank you - yes, I removed them before testing. I will go test the thermofuse now.
timinfla2 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2018, 08:01 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 3
Well shucks, I don't see anything of the sort on my unit. The RV is a 2007 if that matters... I can't see where I could take anything out of the tubing to test?
timinfla2 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2018, 08:07 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 10,907
Quote:
Originally Posted by timinfla2 View Post
Well shucks, I don't see anything of the sort on my unit. The RV is a 2007 if that matters... I can't see where I could take anything out of the tubing to test?
If it's that old, I don't believe it has the themofuse. I could be wrong, though.
__________________
1988 Coleman Sequoia - popup (1987-2009) - outlasted 3 Dodge Grand Caravans!
2012 Roo19 - hybrid (2012-2015)

2016 Mini Lite 2503S - tt (2015 - ???)
2011 Traverse LT, 3.6L, FWD
2009 Silverado 1500 Ext Cab, 5.3L, 4x4, 3.73
2016 Silverado 2500HD Dbl Cab, 6.0L 4x4, 4.10
rockfordroo is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 08:24 AM   #7
Ladd, Jessica & Pixel
 
Join Date: Jul 2015
Location: Pawleys Island, SC
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by rockfordroo View Post
If it's that old, I don't believe it has the themofuse. I could be wrong, though.
I have DM 2652 replaced new in March in my 2018 sunseeker. Same symptom. I am told it is thermal fuse after testing all. Problem is nobody has them. They Must order from dometic. I am on road for six weeks using cooler. They make you go to authorized center, diagnose, then order. No more stops that long. Some centers recommended 200 miles away. Only 11 more days. Becoming great friends with my cooler (and the ice man)
Tapfinder is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.