Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2022, 03:01 PM   #1
Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 50
Question SF-30 Furnace Issue

So I got new furnace board year or so ago, for my SF30 a furnace fired and work in test runs in fall. Then in middle of winter this past winter, the fan runs, the ignitor clicks and I smell gas.


I'm not concerned about warranty issues and the Dinosaur circuit board tech, says that, it doesnt sound like circuit board issue if fan runs, there clicking and I smell gas out the exhaust.


Just does not light and produce heat. Best I recall I checked the heat temp sensor last time and it had continuity, still, I got furnace out and must begin somewhere, once again.


One blurb I read the tech person said stink bugs{ buggy issue } is actually very common. Blocks something somewhere. They also said that it is very rare for gas valves to go bad and especially in Suburban SF-30 furnaces.


Or maybe it was the ignitor he was talking about. I have new ignitor.



Thats my story as of today and I have all spring, summer and fall to figure it out. Oh yeah, this RV is parked and never moves, as i'm living in it for 2nd year now.
SAMe is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
furnace

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.