Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2017, 02:02 PM   #1
Member
 
JoeSteiner's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Tulsa OK
Posts: 84
Schwintek rear slide retracts after 3 resets

2015 sunseeker 2400R. We are in the middle of a five day trip. Our rear slide failed to retract yesterday. Error code was 6, motor short circuit. On the third reset, I heard a noise when trying to retract, so I hit extend and it acted like it was working. I was then able to fully retract it. The same thing happened this morning. Seems to me a motor short circuit would disable the motor regardless of the electronic reset. Can anyone enlighten me on what might be going on? Any suggestions on a field repair?
JoeSteiner is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2017, 09:23 AM   #2
Senior Member
 
SeaDog's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Idaho
Posts: 11,294
it might not actually be a motor short circuit by maybe just a loose connection. check out all the electrical connections. Let the forum know what you find
__________________
Retired Navy
Jake my sidekick (yellow Lab) 10/04 - 05/20
2017 RAM 2500 CC 4X4 Cummins Diesel
2016 Flagstaff 26 FKWS
AF&AM & El Korah Shrine of Idaho
SeaDog is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2017, 09:30 AM   #3
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 501
Schwintek rear slide retracts after 3 resets

As a stab in the dark when I was having awning issues on a trip the mobile repair guy troubleshot my problem and other problems namely burnt connections,to the Battery control box
On my 2860 the wire bundle bolts to the DC control box (fuse box) from under the right rear wheel well
That big bundle connection was loose from vibration
I look at it often and tighten as necessary
Good luck
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2017, 09:46 AM   #4
Member
 
JoeSteiner's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Tulsa OK
Posts: 84
The slide worked just fine this morning. I emailed Lippert yesterday and the tech said it was most likely a loose connection or damaged wire going to one of the motors. He suggested tracing the wire and looking for damage. Much easier said than done. I'll check it out when I get back home and post my findings here.
JoeSteiner is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2017, 06:47 AM   #5
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 501
Quote:
Originally Posted by JoeSteiner View Post
The slide worked just fine this morning. I emailed Lippert yesterday and the tech said it was most likely a loose connection or damaged wire going to one of the motors. He suggested tracing the wire and looking for damage. Much easier said than done. I'll check it out when I get back home and post my findings here.


As I was saying
When the tech was searching for a short in my awning he found that at least 6 leads on the bundle that connects these items to D.C. Power were BURNT
I'm not suggesting you have burnt wires but the loose connection would be an easy first place to look
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 03:47 PM   #6
Member
 
JoeSteiner's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Tulsa OK
Posts: 84
Schwintek rear slide retracts after 3 resets

My slide started working again.
JoeSteiner is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2017, 03:49 PM   #7
Member
 
JoeSteiner's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Tulsa OK
Posts: 84
Schwintek rear slide retracts after 3 resets

My slide started working again. I wiggled the connectors on the control box. I checked one spot where I had pulled the wires through a hole. I just tried the slide two times and it worked fine. It had a little shudder when I extended it so I lubed the slides and that seemed to fix it. So basically I never found anything wrong it will always be a mystery
JoeSteiner is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 03:49 PM.