Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2020, 10:02 AM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: WNY
Posts: 91
Firefox Browser Issues??

I use Firefox and suddenly started having issues. The home page will open but when I click on any forum or try to log in, I get a "Problem Loading Page error - The page isn’t redirecting properly and the following:

An error occurred during a connection to Forest River Forums - Forest River Owners Community.



If I click Ctrl + Refresh the page will open after a few tries. Any ideas or help?


Tom
t.simpson is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 11:05 AM   #2
Site Team
 
Join Date: Sep 2014
Location: Northen IL
Posts: 7,537
Try emptying your cache and deleting cookies and doing a restart.

Also maybe try a different browser like Chrome to see if you have the same issue there.
Iwritecode is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 11:27 AM   #3
Site Team
 
Mr. Dan's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Grayson County, Texas
Posts: 19,827
I'm having no issues with Firefox on my iPhone or my laptop [running 72.0.2 (64-bit) on the laptop].
__________________
2015 FR Wildcat 295RSX / GMC Sierra

Nights Camped: '13 = 49/'14 = 74/'15 = 74/'16 = 85/'17 = 110/'18 = 111/'19 = 86/'20 =108/'21 = 115/'22 = 135; Booked for 2023 = 28
Mr. Dan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 11:59 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 395
I had that problem, too. It started after the last Firefox update and took me a while to figure out. Until I did, I used Chrome to visit the site and it worked fine. I cleard the cache and history and cookies and all of that stuff multiple times. Never made a difference. Then I started messing with the settings and got it working again. (settings is the 3 horizontal lines icon in the upper right corner). Took me a week to figure out what was wrong (at least on my computer).

In Firefox go to settings > options > privacy & security:
1. Check the first setting - - 'enhanced tracking protection' . If it is set for anything other than 'standard', change it back to 'standard'. (mine had been set at 'strict'.)
2. Check the 'history' setting further down the page. Whatever it is set at, change it to 'clear history when Firefox closes'. (mine had been set at 'never remember history'.

Hope this works for you.


P.S. What was/is strange about this problem is that even before I "fixed" Firefox, it still worked fine on other websites. It was/is only this forum where it didn't work correctly with links.
gastan is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 02:57 PM   #5
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: WNY
Posts: 91
Thanks for the replies - as Gaston says, this is the only site that I am having issues with. My settings were set to your suggestions and it still isn't working in FF. My gut says it has something to do with the pop up that is showing up at the bottom of the screen. Is that new? FF may be trying to block it and the page load is timing out - just a thought.

I am using MS Edge for this message. If you are a Chrome or Edge user you might be shocked and what else launches when you open them up. When I opened this session in Edge, it opened a "door" to Cnet.com, MSN.com and Microsoft.com. Chrome opens doors to Twitter, Facebook and a travel site. All of these open doors are tracking your searches and web use. Firefox doesn't open any thing. All this comes info from an app called Killer Control Center that monitors wifi use.
t.simpson is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 03:01 PM   #6
Senior Member
 
geeman53's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: SW Ohio
Posts: 4,655
Newest Firefox here on two machines w/ no issues .
__________________
2016 sunseeker 2250slec
1988 Jayco p.u.,Coleman Plantation p.u.,1989 Jayco class c, Coachman TT,1995 Little Eddie fthwheel,2007 Heartland Sundance 2500 lS fthwheel
geeman53 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 03:04 PM   #7
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: WNY
Posts: 91
Pop up blocker was not it. I am getting a certificate error. Let me see if there is an update for FF. Frustrating!
t.simpson is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 03:05 PM   #8
Site Team
 
Join Date: Sep 2014
Location: Northen IL
Posts: 7,537
Quote:
Originally Posted by t.simpson View Post
Thanks for the replies - as Gaston says, this is the only site that I am having issues with. My settings were set to your suggestions and it still isn't working in FF. My gut says it has something to do with the pop up that is showing up at the bottom of the screen. Is that new? FF may be trying to block it and the page load is timing out - just a thought.

I am using MS Edge for this message. If you are a Chrome or Edge user you might be shocked and what else launches when you open them up. When I opened this session in Edge, it opened a "door" to Cnet.com, MSN.com and Microsoft.com. Chrome opens doors to Twitter, Facebook and a travel site. All of these open doors are tracking your searches and web use. Firefox doesn't open any thing. All this comes info from an app called Killer Control Center that monitors wifi use.
I use Chrome regularly and never see any of those things.
Iwritecode is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 03:30 PM   #9
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: WNY
Posts: 91
I downloaded the developer version of FF and it still says that the site is not secure, but it does run the site.


Iwritecode - here is a screenshot that I just grabbed with Chrome open. You can see Facebook listed as an open application, except I don't have it open in any tab and I am not logged into FB. Chrome launched it. I blocked the other apps, so they don't show. (I do have dropbox open).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Annotation 2020-01-21 152400.jpg
Views:	61
Size:	201.2 KB
ID:	222142  
t.simpson is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 04:32 PM   #10
Senior Member
 
TowPro's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1,555
I run FF with the setting show above on custom, block all tracking attempts and this site works and I have a feeling I see less advertisements than others as well.
__________________
No RV currently
TowPro is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 05:07 PM   #11
Senior Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Dandridge,TN
Posts: 614
no problems with mine
cfo111 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 06:43 PM   #12
Site Team
 
Janet H's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pacific NW
Posts: 3,556
The recent Firefox update has been a headache for many users. For some folks a reinstall of Firefox seems to help as does disabling browser add-ins. Frankly my best advice is to try chrome. The forum has not changed....
Janet H is offline   Reply With Quote
Reply

« time | Android app »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 12:54 PM.