Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-21-2012, 07:32 PM   #1
Junior Member
 
Elanpottery's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 29
Slow or no water

I have a 2005 Cherokee lite 29A+ travel trailer that I am having water issues with. We are hooked up to city water and over the past few days the water has gone from being slow to come out to non existent. At first it wouldn't come out and then I would hear the water pump make a noise and then it ran fine. Then it would take 30 sec to a min for the pump to make a noise and water to come out. Now it just dribbles out and after 3 minutes of waiting no sound from pump and no water?

We had a leak that required a new elbow joint next to the water pump that we recently fixed. prior to that we did not have this issue and I also have never heard the water pump make noise unless we are using water from the holding tank and our water pump switch is on. The switch is not on while these current issues are occurring since I'm not using tank water.


Any ideas? Thank you!
__________________

Elanpottery is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 07:40 PM   #2
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,327
Have you disconnected the water hose at the site's spigot and verified that there's water pressure there?

You say no water...at all outlets?

Dave
__________________

__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 07:45 PM   #3
Senior Member
 
hotrodj125's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cedar,Minnesota
Posts: 207
sounds like to me that your inlet check valve is in backwarks or malfunctioning.
__________________
Rod & Linda Johnson
Cedar, Minnesota
2006 F-250 SD 4x4 6.0
2012 Columbus 320RS
K-9's Lucy & Lizzie
Enjoying Life 1 Campground at a time
hotrodj125 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 07:55 PM   #4
Junior Member
 
Elanpottery's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 29
There is water coming to the trailer for sure.

In not sure what the inlet check valve is but I'll ask around and see if that is the problem.
Elanpottery is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 07:56 PM   #5
Junior Member
 
Elanpottery's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 29
Thanks!
Elanpottery is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 07:59 PM   #6
Moderator Emeritus
 
Dave_Monica's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 4,327
No water at all outlets?

Have you tried putting some water in the FW tank and running the water pump?

Dave
__________________


Nights camped in 2013 - 55, 2014 - 105, 2015 - 63
Dave_Monica is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 08:22 PM   #7
Senior Member
 
hotrodj125's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cedar,Minnesota
Posts: 207
the inlet check valve is built into the city water connection-- take your hose off and look in the inlet and see if the screen is plugged with debris---doesn't take much--- and if you have a pressure reducer on the line-- try taking that off...
__________________
Rod & Linda Johnson
Cedar, Minnesota
2006 F-250 SD 4x4 6.0
2012 Columbus 320RS
K-9's Lucy & Lizzie
Enjoying Life 1 Campground at a time
hotrodj125 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 08:48 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Waynesville
Posts: 14,054
Quote:
Originally Posted by Elanpottery View Post
I have a 2005 Cherokee lite 29A+ travel trailer that I am having water issues with. We are hooked up to city water and over the past few days the water has gone from being slow to come out to non existent. At first it wouldn't come out and then I would hear the water pump make a noise and then it ran fine. Then it would take 30 sec to a min for the pump to make a noise and water to come out. Now it just dribbles out and after 3 minutes of waiting no sound from pump and no water?

We had a leak that required a new elbow joint next to the water pump that we recently fixed. prior to that we did not have this issue and I also have never heard the water pump make noise unless we are using water from the holding tank and our water pump switch is on. The switch is not on while these current issues are occurring since I'm not using tank water.


Any ideas? Thank you!
If you are on (City) water the pump is not your problem. Check your in house (Filter). Is your fresh water tank running out the filler ? Youroo!!
youroo is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2012, 09:09 PM   #9
Senior Member
 
hotrodj125's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cedar,Minnesota
Posts: 207
if the water worked good before changing the elbow, i guess i'd pull that elbow off and check it or the lines in that area> could be some kind of blockage somewhere there.
__________________
Rod & Linda Johnson
Cedar, Minnesota
2006 F-250 SD 4x4 6.0
2012 Columbus 320RS
K-9's Lucy & Lizzie
Enjoying Life 1 Campground at a time
hotrodj125 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2012, 06:00 PM   #10
Junior Member
 
Elanpottery's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 29
All is well the water regulator was bad thanks for the help!
__________________

Elanpottery is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


×