Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2017, 05:10 PM   #1
Chief tinkerer
 
Gidyupgo's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Texan, transplanted to Midwest Georgia
Posts: 698
Water pump quit working after dewinterizing... AKA filter can go in wrong

Doing a few last minute things before a 3k mile Georgia to Texas round trip. Went to wash my hands after changing oil and pump wouldn't work. Great, what now? Grabbed a test light, got power to the pump, checked ground and it was good to. Stumped now..... grrrrr.. Bad pressure switch... pump died? Loosened filter bowl to see if there was any pressure, then dumped the water out of it and discovered the problem. The last thing I did to the water system last month was dewinterize, sanitize and flush and installed a new filter. Then parked it at the storage lot until today. Yep, the filter has a top, because the bottom has a plug in it. It was upside down and the pump was not running because it was holding pressure in that three inches of line between the pump and filter. Sheesh, was I glad it was that simple.
Gary
__________________
Gary

2017 SunSeeker 3010DS
Gidyupgo is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
pump, water, water pump, winter

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


×