RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-16-2013, 04:13 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Ottawa Ontario Canada
Posts: 930
no running lights ...

It had to happen today .. as we are leaving for South Carolina tomorrow ... ahhhhh.
anyways, im hoping someone can help ... the wiring in the truck was installed professionally with a Nissan plug and play wiring harness .. but i have no running lights on the trailer.
All signals work, brake lights, turn signals, 4 way flashers, and electric brakes .. but i have no running lights at all on the trailer. I checked the pigtail, cleaned both with a cloth ... inserted it in and out .. and still no running lights.
This is really not a biggie .. as we only travel during the day .. and are off the road at 4 pm at the latest ...
Any ideas would be appreciated ...

d-mo
__________________
2008 Nissan Frontier 4x4
2011 Rockwood A122
D-mo is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 04:17 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,499
Check running light fuse in vehicle.
Late model units have seperate towed unit fuses from the tv.

Turbs
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 04:17 PM   #3
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,705
Quote:
Originally Posted by D-mo View Post
It had to happen today .. as we are leaving for South Carolina tomorrow ... ahhhhh.
anyways, im hoping someone can help ... the wiring in the truck was installed professionally with a Nissan plug and play wiring harness .. but i have no running lights on the trailer.
All signals work, brake lights, turn signals, 4 way flashers, and electric brakes .. but i have no running lights at all on the trailer. I checked the pigtail, cleaned both with a cloth ... inserted it in and out .. and still no running lights.
This is really not a biggie .. as we only travel during the day .. and are off the road at 4 pm at the latest ...
Any ideas would be appreciated ...

d-mo
I would suspect the truck plug n play connection for the tail lights didn't make good contact.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 06:06 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Pickerington, OH
Posts: 166
Trailer Wiring Diagram light plug brakes hitch 7 pin way wire brake lights connector utility boat

Check for voltage at pin 6.
__________________
Currently trailerless.

2014 Silverado Double Cab 1500 5.3L V8 w/3.42 Axle Ratio Tow Vehicle

Sold: 2012 Rockwood A122 Hardside Popup
daveinpickerington is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 06:12 PM   #5
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 22,876
Check your ground connection.
Clean your Bargman plug and socket.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	7-wire-trailer-truck-wiring.gif
Views:	10975
Size:	18.8 KB
ID:	28155   Click image for larger version

Name:	Connector Pin Out.gif
Views:	712
Size:	27.1 KB
ID:	28156  
Attached Images
 
__________________
Lou, Laura, & Freya the wonder dog
2008 GMC Sierra 3000HD Crewcab SB Allison Duramax
2019 Flagstaff 8529FLS - Pullrite 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 06:13 PM   #6
Engineer of Crazy Train
 
ChooChooMan74's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Tiverton, RI
Posts: 1,585
Brake lights, turns, and 4 ways are all the same. Vet a meter and start with the plug and work from there.
__________________
TV - 2015 Ram Truck EcoDiesel
TV - 2006 Jeep Liberty Turbo Diesel (Retired to Daily Driver)
TT - 2015 Rockwood Roo 183 (SOLD due to 2 years off work)
Locomotive Engineer
Nights Camping --- 2015 - 19 Camped | Winterized -- 2014 -18
Come read my Camping Blogs
ChooChooMan74 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 06:30 PM   #7
Senior Member
 
handbuilder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Washington state
Posts: 1,258
I had to replace the fuse on my trailer. It is located on the driver side of the trailer, nearby the propane tanks. Running lights back on. It was the blue fuse, 20 or 25?
__________________

2012 FR Flagstaff T12SDTH
1996 Shadowcruiser Pop Up Truck Camper
1967 Newell Motorcoach
2003 Ford F150 5.4 V8 Triton Super Cab
2004 Nissan Titan LE 5.6 V8 4x4 Crew Cab
handbuilder is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2013, 06:31 PM   #8
Phat Phrog Stunt Crew
 
elind's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upper Penisula Michigan / Arizona
Posts: 2,724
In my GMC there is fuses for all the trailer lights that is independent of the truck lights. I had lost my running lights on my TT and i found fuse # 25 in a fuse box under the hood was burned out. It could be as simple as that.
__________________
Ed & Ruthann / Toby and Tucker
2014 GMC Sierra Crewcab 2500 Duramax
2014 Wildcat 327ck
elind is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 03:08 PM   #9
Senior Member
 
handbuilder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Washington state
Posts: 1,258
elind, you are spot on with this! Once again I had no running lights but the fuses on my trailer were fine this time. I co-incidentally had appt w/dealer today for my Dometic fridge annual check up & noticed my running lights were off. He found it was the fuse in thetruck. He replaced it with a red fuse...whatever amp that is. It was seperate of the trailer & not the same as my last fuse replaced. You rock!
__________________

2012 FR Flagstaff T12SDTH
1996 Shadowcruiser Pop Up Truck Camper
1967 Newell Motorcoach
2003 Ford F150 5.4 V8 Triton Super Cab
2004 Nissan Titan LE 5.6 V8 4x4 Crew Cab
handbuilder is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 03:12 PM   #10
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,499
Quote:
Originally Posted by handbuilder View Post
elind, you are spot on with this! Once again I had no running lights but the fuses on my trailer were fine this time. I co-incidentally had appt w/dealer today for my Dometic fridge annual check up & noticed my running lights were off. He found it was the fuse in thetruck. He replaced it with a red fuse...whatever amp that is. It was seperate of the trailer & not the same as my last fuse replaced. You rock!
Hey wait ! I answered this in the very first post ! Albeit for the op.......
Kids I tell ya

Turbs
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 03:28 PM   #11
Senior Member
 
handbuilder's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Washington state
Posts: 1,258
Sorry Turbs, you did too!! You always rock!!
__________________

2012 FR Flagstaff T12SDTH
1996 Shadowcruiser Pop Up Truck Camper
1967 Newell Motorcoach
2003 Ford F150 5.4 V8 Triton Super Cab
2004 Nissan Titan LE 5.6 V8 4x4 Crew Cab
handbuilder is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:11 PM   #12
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,705
Quote:
Originally Posted by handbuilder View Post
Sorry Turbs, you did too!! You always rock!!
And sometimes he rolls.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:17 PM   #13
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,499
Quote:
Originally Posted by OldCoot View Post

And sometimes he rolls.
Most likely stagger.
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:19 PM   #14
Senior Member
 
ko777's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 525
Quote:
Originally Posted by handbuilder View Post
elind, you are spot on with this! Once again I had no running lights but the fuses on my trailer were fine this time. I co-incidentally had appt w/dealer today for my Dometic fridge annual check up & noticed my running lights were off. He found it was the fuse in thetruck. He replaced it with a red fuse...whatever amp that is. It was seperate of the trailer & not the same as my last fuse replaced. You rock!
Is there a charge for the annual checkup?
ko777 is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:25 PM   #15
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,499
If an oem "requires" it for warranty purposes then there should be no charge!
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:36 PM   #16
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,705
Quote:
Originally Posted by f1100turbo View Post
Most likely stagger.
Phor once, I was trying to be nice. My mistake, won't happen again.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2013, 04:52 PM   #17
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,499
Quote:
Originally Posted by OldCoot View Post
Phor once, I was trying to be nice. My mistake, won't happen again.
writing that one down as I will most likely hold ya to it !
TURBS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.