Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2016, 09:18 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
All 3 slides quit working

Hello,

I have a 2 week old rockwood signature ultra light 5th wheel and all 3 of my slides do not work it is the 8281ws. I checked fuses and breaker all ok but still the slides do not work any ideas
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:18 PM   #2
Senior Member
 
jheacox1's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 117
Quote:
Originally Posted by wmmhvac View Post
Hello,

I have a 2 week old rockwood signature ultra light 5th wheel and all 3 of my slides do not work it is the 8281ws. I checked fuses and breaker all ok but still the slides do not work any ideas
I have the same 5er. Haven't had an issue with the slides yet (knock on wood). Have you checked your battery disconnect switch located behind the battery box (on mine anyway)? I'm not sure if they'll operate if it's turned off (pushed in on mine) even if you're plugged in. Maybe that's the issue.

2015 Rockwood Signature Ultra Lite 8281WS
2015 F250 Crew Cab
jheacox1 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:28 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
I did check the battery disconnect switch and it is pulled out or on. Thanks for your reply
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:42 PM   #4
Senior Member
 
Brother Les's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: BoCoMo
Posts: 2,689
Are your batteries 'up' to full power and do you keep your unit plugged in when not in use or do you have your battery disconnected when not in use? There are parasite losses from your battery from several places. Do your 'lights' work? You will need a full battery to move your slides.
__________________
Brother Les

2013 Forest River Salem Hemisphere SBT312QBUD

2001 CrewCab F-250 7.3 PowerStroke Diesel
SuperChip, BTS transmission, 6.0 Trans Cooler
Brother Les is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:44 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Space Coast of Florida
Posts: 3,167
Quote:
Originally Posted by wmmhvac View Post
Hello,

I have a 2 week old rockwood signature ultra light 5th wheel and all 3 of my slides do not work it is the 8281ws. I checked fuses and breaker all ok but still the slides do not work any ideas
Hydraulic or electric slides?
__________________
2016 Siverback 33IK, Towed 40K+ miles
2018 Ford F-350 Lariat 6.7L V8 Diesel 4WD Crew Cab
Andersen Ultimate Hitch
RadMini Stepthru eBikes

"If you don't know where you are going, any road will get you there."
dalford is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:45 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
electric
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:53 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
The Batteries are fully charged and i do keep unit plugged in when not in use. Everything else seems to work, I have not checked appliances. If unit is not plugged in i turn off battery switch. Thanks
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2016, 10:56 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Colorado
Posts: 173
I dint have a 5th wheel but had the same issue last week with our slide. It was a fuse located on a wire between the battery & the frame. Maybe you have one outside that you've missed?
__________________
Joe, Bettye & 2 mini-dachshunds

2018 Leprechaun 311FS
Doxies in the Rockies is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 12:05 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Ashford, Al.
Posts: 10
Remote system control board is separate from fuse/breaker panel and it has fuses also
Sasnett1 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 12:39 PM   #10
Junior Member
 
TexasRVer53's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 3
My TT had the same problem. There are 30amp fuses under the tongue between the battery and the frame. Both were bad.
TexasRVer53 is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 02:13 PM   #11
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Milwaukee, WI
Posts: 5
Fuses

Quote:
Originally Posted by wmmhvac View Post
I did check the battery disconnect switch and it is pulled out or on. Thanks for your reply
There is probably a separate fuse for your slide outs under the camper. Same thing happened to me...fuses in the box were good, but under the camper was bad. Mine was located under the camper near the front on the right side as I looked at the hitch. There could be wires under there with a small rubber box attached ...pull the box apart and replace the fuse.
podfamily is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 02:38 PM   #12
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
Smile

Thank you all for your responses, there was a reset able breaker up by the battery, it was tripped reset it all ok now. Thanks again everyone for you help
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 03:06 PM   #13
Senior Member
 
Ford Idaho's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Idaho
Posts: 9,839
Quote:
Originally Posted by wmmhvac View Post
Thank you all for your responses, there was a reset able breaker up by the battery, it was tripped reset it all ok now. Thanks again everyone for you help
Like this one?



Glad you worked it out and thanks for posting the fix..

__________________
2016 F350 6.7L LB CC Reese 28K 2014 Chaparral Lite 266sab
"Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety." 2014 19 days camping 2015 17 days camping201620 days camping
Ford Idaho is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 03:09 PM   #14
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
yes just like that one again thanks everyone.
wmmhvac is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 04:05 PM   #15
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 64
I have an 8289. When I left home all slides came in. When I got to destination, all slides except dining slide worked fine. It didn't move though motor runs. Crank turns but nothing moves. Glad it wasn't the refrigerator slide!
robertew is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2016, 04:21 PM   #16
Senior Member
 
B and B's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 10,767
Send a message via AIM to B and B
Quote:
Originally Posted by robertew View Post
I have an 8289. When I left home all slides came in. When I got to destination, all slides except dining slide worked fine. It didn't move though motor runs. Crank turns but nothing moves. Glad it wasn't the refrigerator slide!
A shear pin has broken somewhere with he drive system if both do not work.
B and B is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 09:34 AM.