Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2016, 08:36 PM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 89
MBR slide not working

We live in a 2016 Columbus 377MB in Daytona Beach. We evacuated to the west coast yesterday. No truck so we had to leave the RV there. Got everything all battened down and went to put the MBR slide in. Hit the button and nothing. Didn't really have time to fool with it. Looked in my fuse panel and saw 4 fuses labeled S/O. Figured this means slide outs as there are 4. The other 3 worked fine. I pulled one fuse and noticed a red led went on next to the fuse. I guess this means that if a fuse is no good the LED will light up. Like I said, didn't have time to deal with it so I left the slide out. Hopefully the only damage will be a damaged slide cover. When I get back, and his willing there's no major damage, how would I go about fixing this? What else should I look for? Thanks.
rblake39 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 08:57 PM   #2
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 89
BTW...motor is not running. Completely dead
rblake39 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 09:55 PM   #3
Senior Member
 
CaptnJohn's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Eastern NC
Posts: 3,870
Quote:
Originally Posted by rblake39 View Post
We live in a 2016 Columbus 377MB in Daytona Beach. We evacuated to the west coast yesterday. No truck so we had to leave the RV there. Got everything all battened down and went to put the MBR slide in. Hit the button and nothing. Didn't really have time to fool with it. Looked in my fuse panel and saw 4 fuses labeled S/O. Figured this means slide outs as there are 4. The other 3 worked fine. I pulled one fuse and noticed a red led went on next to the fuse. I guess this means that if a fuse is no good the LED will light up. Like I said, didn't have time to deal with it so I left the slide out. Hopefully the only damage will be a damaged slide cover. When I get back, and his willing there's no major damage, how would I go about fixing this? What else should I look for? Thanks.
The red light came on because you pulled the fuse. Pull all 4 and check for a blown one. Failing to find one there you will probably find it one of the 30 amp fuses near the battery.
__________________
2019 Montana 3761 FL
2019 F350 6.7 4X4 LB Dually
Edgewater 205 EX 150 Yamaha
CaptnJohn is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 09:58 PM   #4
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 89
Thanks. Headed home tomorrow. As long as the RV is still there, I'll check all fuses.

Thanks
rblake39 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 10:04 PM   #5
Senior Member
 
CaptnJohn's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Eastern NC
Posts: 3,870
Quote:
Originally Posted by rblake39 View Post
Thanks. Headed home tomorrow. As long as the RV is still there, I'll check all fuses.

Thanks

Hope it is still there and no additional problems are found. Glad it is done for you. Going to hit me tomorrow ~ the worst for us looks to be around 8PM.
__________________
2019 Montana 3761 FL
2019 F350 6.7 4X4 LB Dually
Edgewater 205 EX 150 Yamaha
CaptnJohn is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2016, 12:45 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Ashford, Al.
Posts: 10
There is a different panel for the slides it is in different places so you will have to find
Sasnett1 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 12:49 PM.