Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2018, 03:18 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: East Berlin
Posts: 732
Level up problem

Well the RV gremlin got me. Leaving tomorrow headed south. Is nice here in south central Pa 56 degrees. Pulled our 33IK out, set up, and opened slides to load everything. Went to put back in storage spot, and what do you know the level up control panel is blank. Did all of the trouble shooting described on the LCI app no change. I can put the system in manual by pressing the up arrow and enter. Hope everything at least stays as is to we get where we are headed. Of course it is Sunday no one is open, we have several places close that I am sure should have a new panel.
Rich5117 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2018, 05:58 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Warsaw,NC
Posts: 7,184
Have you tried a hard reboot on the system
spock123 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2018, 06:14 PM   #3
Senior Member
 
Homebrew's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1,324
Is the battery dead?
__________________
XLR Thunderbolt 300X12HP
2014 Ram 3500 DRW
Homebrew is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2018, 08:16 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 116
It happened to me before and I had to replace the control panel to fix.
__________________
2017 6.7 CC Lariat
2018 CC 38EL Champagne
Harleyhop is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2018, 08:37 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: East Berlin
Posts: 732
Spock123 I did the panel reset procedure and did disconnect the main controller for 15 minutes. If there is another hard reset it is not in the LCI app. Batteries are good, and the inline fuse is also good.

It would be nice if it would come back on, but it seems these do have this problem.
Rich5117 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2018, 06:52 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: East Berlin
Posts: 732
Just an update. Did a 5 hour run to NC today. Did a manual set up. After set up, disconnected everything power related to the level up system let it sit for 20 minutes or so. Plugged everything back in. Panel displayed error push enter to acknowledge. After pushing enter the Jacks Ready Down showed on display. So for now it is back on. Hoping it was just a glitch. Perhaps from re-installing batteries. We shall see. Thanks for your replies.
Rich5117 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.