Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-06-2020, 04:25 PM   #1
Member
 
drjeff44's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 36
Isata 3 control panel not booting any help appreciated

The control panel screen not booting totally blank but here chimes come on when I turn kill switch to on not boot of screen any help appreciated
drjeff44 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 09:10 AM   #2
Motorized GM
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol, IN
Posts: 14,337
Quote:
Originally Posted by drjeff44 View Post
The control panel screen not booting totally blank but here chimes come on when I turn kill switch to on not boot of screen any help appreciated
What model year Isata 3. What control panel?
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 09:19 AM   #3
Member
 
drjeff44's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 36
It is an Istata 3 CB and I am talking about the precision plex 7inch led panel
drjeff44 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 09:20 AM   #4
Member
 
drjeff44's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 36
Isata 3 CBM
drjeff44 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 09:22 AM   #5
Motorized GM
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol, IN
Posts: 14,337
Quote:
Originally Posted by drjeff44 View Post
It is an Istata 3 CB and I am talking about the precision plex 7inch led panel
Ok, that helps. Pull the display, unplug it there and plug it back in.

There are times, that due to low voltage, coupled with voltage loss due to length of wire, it would cut out.

As a side note, that panel is just another switch...not the brain. So app control should still work along with the main switches and the main brain, not suggesting that is ideal, but everything should still be functional.

You can also try rebooting, turn off the battery disconnect and then turn everything back on. But unplugging and plugging back in seems to work in most cases.
__________________
Please READ the entire thread before posting to keep comments relevant.
Also, please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 09:26 AM   #6
Member
 
drjeff44's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 36
I tried that and did not work called precision circuits and they wanted an email with a picture of the back of the board. I hope that under warranty. I will keep you posted. Thanks
drjeff44 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 03:46 PM   #7
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 42
I had similar situation where Precision plex panel would not reboot even when using battery disconnect. With help from Precision Plex, I fixed it by unfastening panel and disconnecting control wire on back of unit, waiting a while and plugging back in.
Has worked perfectly since.
I think total power to panel was not removed thru battery disconnect switch!
geneandjan is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 03:53 PM   #8
Member
 
drjeff44's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by geneandjan View Post
I had similar situation where Precision plex panel would not reboot even when using battery disconnect. With help from Precision Plex, I fixed it by unfastening panel and disconnecting control wire on back of unit, waiting a while and plugging back in.
Has worked perfectly since.
I think total power to panel was not removed thru battery disconnect switch!


Thanks for the help. I tried that but to no avail. They are sending me a new board I will keep you posted the good news is they are plug n play so should be straightforward
drjeff44 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 04:38 PM   #9
Senior Member
 
The Wanderer2's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Garden City, MI / Cape Coral, FL
Posts: 103
Wow, had the same problem this week on my Berkshire and had to replace the screen too. I hope this isn't going to be a reoccurring problem.
__________________
2019 Berkshire 34QS
The Wanderer2 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 04:46 PM   #10
Senior Member
 
milkman55's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: Canyon Lake, Texas
Posts: 1,396
This issue has been reported a number of times, but Precision Circuits has always responded promptly with a replacement screen. I have needed to call them once on another issue and they were very good to work with.
__________________
2021 Isata 5 30FW
2014 Honda CR-V
milkman55 is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2020, 05:10 PM   #11
Senior Member
 
The Wanderer2's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Garden City, MI / Cape Coral, FL
Posts: 103
They responded to my issue the same day I contacted them. I'm extremely pleased with their handling of my replacement screen.
__________________
2019 Berkshire 34QS
The Wanderer2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 08:51 AM.