RV News RVBusiness 2021 Top 10 RVs of the Year, plus 56 additional debuts and must-see units → ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2020, 10:57 PM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 90
Isata 5 microwave first time use

We just used the microwave for the first time and 15 seconds reheating food it stopped working. No power it seems and the circuit breaker is not tripped. Reset the breaker and still no light or sign of power to the microwave oven. Plan was to use the oven for the turkey tomorrow. Plan B not sure yet.
msusslin is online now   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 06:30 AM   #2
Senior Member
 
Bill Davis's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Marysville, Ohio
Posts: 1,192
Quote:
Originally Posted by msusslin View Post
We just used the microwave for the first time and 15 seconds reheating food it stopped working. No power it seems and the circuit breaker is not tripped. Reset the breaker and still no light or sign of power to the microwave oven. Plan was to use the oven for the turkey tomorrow. Plan B not sure yet.
Iím guessing your plugged into shore power. Did you make sure you have power at the post? Did you try it with the generator on?
__________________
2008 Dynaquest 340xl
Bill and Carol
Retired mechanic
US Army Veteran 🇺🇸
Previous coach 2017 Isata 3RW
Also,3 Diesel pushers, 1Bvan, 2 class Cs
Bill Davis is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 06:34 AM   #3
Senior Member
 
nomad297's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 5,632
I don’t know if this applies to the Isata, but if you have an electric fireplace and you are using it, there could be (some sort of) a switch that automatically turns one off while you are using the other. I know a lot of 30amp RVs are setup this way. Again, no idea about your RV.

Bruce
__________________
2016 Rockwood Windjammer 3029W Diamond
2015 Chevy 3500HD LTZ 6.0 Crew Cab 4x4 Long Bed 4.10:1 SRW
nomad297 is online now   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 07:04 AM   #4
Senior Member
 
TrailWayz's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 306
Seems obvious - but did you check the plug in the cabinet overhead?

Our microwave was unplugged when we received our I5 and the cord had not been pulled all the way through to the upper cabinet. Maybe yours is just loose since it worked briefly?
__________________
-Brian

2020 Isata 5 30FW 4x4
2019 Jeep Grand Cherokee Summit
TrailWayz is online now   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 11:56 AM   #5
Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by TrailWayz View Post
Seems obvious - but did you check the plug in the cabinet overhead?

Our microwave was unplugged when we received our I5 and the cord had not been pulled all the way through to the upper cabinet. Maybe yours is just loose since it worked briefly?
Thank you for your feedback. We found the problem. The microwave was plugged into a search protector power strip which tripped. We plugged the microwave into a wall plug and all other plugs for the TV equipment into the power strip.
msusslin is online now   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 12:08 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 1,478
Was this motorhome supplied from the Dynamax factory with the microwave oven plugged into a power strip?
__________________
2020 Sunseeker 2440DS on 2019 Ford E-450, Trekker cap, Topaz paint
BehindBars is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2020, 01:37 PM   #7
Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by BehindBars View Post
Was this motorhome supplied from the Dynamax factory with the microwave oven plugged into a power strip?
Not sure but I suspect that the dealer, while installing the Dish Wally, might have done that.
msusslin is online now   Reply With Quote
Old 11-27-2020, 05:42 PM   #8
Motorized GM
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bristol, IN
Posts: 14,722
Quote:
Originally Posted by BehindBars View Post
Was this motorhome supplied from the Dynamax factory with the microwave oven plugged into a power strip?
We don't provide power strips.
__________________
Please post questions as a "New Thread" (not private message) so that others can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps.https://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx Don't forget to subscribe to our YouTube page for "How To" videos and updates https://www.youtube.com/c/DynamaxRVs/
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2020, 11:39 AM   #9
Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 90
Quote:
Originally Posted by bclemens View Post
We don't provide power strips.
I would have been surprised if that cheap power strip would have come out of the Dynamax factory. How should extra entertainment equipment be plugged in with only 3 outlets in that cabinet? Is there a small power source distributor available the size of the DVD which would help to keep a clean installation.
msusslin is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
first time, microwave

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.