Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-15-2014, 07:34 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
furnace and roof blower running

camping in cold weather turned furnace on roof blower running all the time along with furnace is this normal thanks Dave
__________________

jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 07:39 AM   #2
Campfire Master
 
Join Date: Feb 2008
Location: South East Michigan
Posts: 437
Make sure the fan setting on the thermostat is on AUTO. That should do it for ya.

John
__________________

AVid is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 07:41 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
thank u john
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 08:49 AM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 41
I have the same problem but I can't find Auto. How do you get to it?
motodude79 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 09:16 AM   #5
Phat Phrog Stunt Team
 
BombDoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SC Lowcountry
Posts: 1,449
Quote:
Originally Posted by motodude79 View Post
I have the same problem but I can't find Auto. How do you get to it?
Should be able to push the fan button on the thermostat and then + or - until you see AU. At least that is how it is on my thermostat.
__________________
John & April & "Scout"
2013 Sabre 32RCTS-6
Nights Camped 2013-(44) 2014-(59) 2015-(47)
2016-(32) 2017-(13) 2018-(20) 2019-0
BombDoc is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 09:17 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
thanks BombDoc
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 09:27 AM   #7
Phat Phrog Stunt Team
 
BombDoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SC Lowcountry
Posts: 1,449
Quote:
Originally Posted by jollyhulk View Post
thanks BombDoc
No problem. Did it work?
__________________
John & April & "Scout"
2013 Sabre 32RCTS-6
Nights Camped 2013-(44) 2014-(59) 2015-(47)
2016-(32) 2017-(13) 2018-(20) 2019-0
BombDoc is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 09:28 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
Hunting right now will check it later
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 09:33 AM   #9
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,705
Can't run the roof (AC) blower and the furnace at the same time on mine regardless of where the thermostat is set, On, Off, Auto, etc. When the switch is on Heat, it turns the AC blower off.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 10:23 AM   #10
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bloomington MN
Posts: 95
How do you keep the moisture from collecting on the windows when using the furnace. Will cracking a window help?
__________________
Bloomington MN
Rockwood 2304S
TV is a 2014 F150 5.0 V8 with Equal-i-zer
jwuertz is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 10:27 AM   #11
Mod free 5er
 
Join Date: Mar 2008
Location: Concord, NC
Posts: 24,705
Quote:
Originally Posted by jwuertz View Post
How do you keep the moisture from collecting on the windows when using the furnace. Will cracking a window help?
We don't use the furnace, just the furnace blower. We use an EdenPure electric heater and the ceiling fan. Very little, if any moisture on the windows either here in NC or FL. Of course, we removed/replaced the day/nite shades with venetian blinds and get better circulation on the windows.
__________________
OldCoot is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2014, 04:25 PM   #12
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bloomington MN
Posts: 95
Thanks We will have to get a an electric heater next season. We are all winterized and put in storage until spring.
__________________
Bloomington MN
Rockwood 2304S
TV is a 2014 F150 5.0 V8 with Equal-i-zer
jwuertz is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 09:06 AM   #13
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
thanks to all for the suggestion and switching to auto it worked
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 09:34 AM   #14
Senior Member
 
Witch Doctor's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Clarksville Va.
Posts: 10,143
Quote:
Originally Posted by jollyhulk View Post
thanks to all for the suggestion and switching to auto it worked
Can you tell me what is the make of your thermostat, was it from the factory like a Coleman or did you change it out? Just wondering. Thanks in advance.
__________________
Coachmen M/H
Concord
2018 / 300 DSC

Witch Doctor is online now   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 09:51 AM   #15
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
It is the factory just like bombdoc and John said switch to furnsce +- until u get auto switch to furnace workrd
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 10:04 AM   #16
Senior Member
 
Witch Doctor's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Clarksville Va.
Posts: 10,143
Quote:
Originally Posted by jollyhulk View Post
It is the factory just like bombdoc and John said switch to furnsce +- until u get auto switch to furnace workrd
Yes I understand that, just wanted to know the name on the stat? The manufacturer in another words, like mine says Coleman on it. Some might say Dometic on them.
__________________
Coachmen M/H
Concord
2018 / 300 DSC

Witch Doctor is online now   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 10:07 AM   #17
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
sorry switch to blowe
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 10:10 AM   #18
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Location: Nebraskz
Posts: 11
Dometic sorry camper came with it
jollyhulk is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 10:21 AM   #19
Phat Phrog Stunt Team
 
BombDoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SC Lowcountry
Posts: 1,449
Quote:
Originally Posted by gljurczyk View Post
Yes I understand that, just wanted to know the name on the stat? The manufacturer in another words, like mine says Coleman on it. Some might say Dometic on them.
It's Dometic Glen, you want a picture of it? I can go get one.
__________________
John & April & "Scout"
2013 Sabre 32RCTS-6
Nights Camped 2013-(44) 2014-(59) 2015-(47)
2016-(32) 2017-(13) 2018-(20) 2019-0
BombDoc is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2014, 10:29 AM   #20
Phat Phrog Stunt Team
 
BombDoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SC Lowcountry
Posts: 1,449
Dometic

Here you go Glen. I think it has something to do with factory test as several people have this issue when they bring their new unit home. The only fan options on the T-stat are Lo Hi and Au (Auto). Seems like they are left in the Hi or Lo setting when they leave the factory.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0042.jpg
Views:	86
Size:	267.4 KB
ID:	66471  
__________________

__________________
John & April & "Scout"
2013 Sabre 32RCTS-6
Nights Camped 2013-(44) 2014-(59) 2015-(47)
2016-(32) 2017-(13) 2018-(20) 2019-0
BombDoc is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
furnace, roo, roof

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.


×